Έσπασε το πόδι του όχι τον... τσαμπουκά του

Παρά τον σοβαρότατο τραυματισμό του στο πόδι πριν έξι μήνες, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2008 στην κωπηλασία Ντάνκαν Φρι επιμένει και διεκδικεί ολυμπιακή πρόκριση.

Ο Αυστραλός θέλει την 5η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πάση θυσία και θα μετάσχει τις επόμενες μέρες σε μια σειρά αγώνων αξιολόγησης για την ολυμπιακή ομάδα της χώρας του. Ο αναπάντεχος τραυματισμός του τον περασμένο

Μάϊο του ψαλλίδισε τις ελπίδες για ένα μετάλλιο μετά το χρυσό στο Πεκίνο και το χάλκινο στην Ατλάντα. Μιλώντας γι αυτό σε αυστραλιανή εφημερίδα είπε: «Θεωρώ τον εαυτό μου πραγματικά τυχερό. Ήμαστε τέσσερις από εμάς για μια βόλτα με τα ποδήλατα, όταν ένα όχημα με τρέιλερ γύρισε μπροστά μας. Προσπάθησα να φρενάρω αλλά ήταν πολύ αργά, χτύπησα στο ρυμουλκούμενο, πετάχτηκα έξι ή επτά μέτρα στον αέρα και χτύπησα στην άσφαλτο με 45km / h περίπου. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, είναι να είμαι στο νοσοκομείο Gold Coast, με το δεξί πόδι μου στο γύψο».

Το αποτέλεσμα του των συντριπτικών καταγμάτων ήταν το δεξί του πόδι να μείνει 2,5 εκατοστά μικρότερο από τ’ αριστερό του. «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να μάθω να περπατώ πάλι, κάτι που δεν ήταν εύκολο. Εξακολουθώ να περπατώ με ένα μπαστούνι. Παραδόξως, μου είναι πιο δύσκολο να περπατώ παρά να κωπηλατώ, αλλά πλησιάζω "εκεί". Και το "εκεί" είναι το Λονδίνο» λέει ο Φρι.

Όπως υπογραμμίζει ο πείσμων Αυστραλός: «Ποτέ δεν έχω εγκαταλείψει το όνειρό μου να αγωνιστώ για την Αυστραλία στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Eton. Εχω ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης στο σπασμένο πόδι. Το Λονδίνο είναι ο τελικός στόχος μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα