Ερνέστο, βάλε τον παικταρά!

19:06 4/2/2012 - Πηγή: OnSports

Από την ημέρα που ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς έκανε την πρώτη του προπόνηση στο Ρέντη κι έδειξε αυτά που… ξέρει, αναρωτιέμαι αν ο Βαλβέρδε θα αποφασίσει να τον ρίξει τελικά από την αρχή στη μάχη της Τούμπας ή θα τον κρατήσει στον πάγκο…

Η λογική λέει ότι ένας νεοφερμένος ποδοσφαιριστής χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής, οπότε από τη στιγμή που μπήκε στη 18άδα, φρόνιμο είναι να μην βρίσκεται στις αρχικές επιλογές, αλλά να χρησιμοποιηθεί, αν χρειαστεί, στη διάρκεια του αγώνα.

Παρότι είμαι από την πρώτη μέρα

-και εξακολουθώ- φαν του Βαλβέρδε, δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί το… σκέφτεται τόσο πολύ! Ειλικρινά, για μένα δεν υπάρχει πιο εύκολη απόφαση από το να τον ρίξει απευθείας στη «μάχη» με τον ΠΑΟΚ και θα σας εξηγήσω το γιατί.

Ο Κόλιν είναι παικταράς κι αυτό δεν αμφισβητείται. Καλύτερο δεξί εξτρέμ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Ολυμπιακού και σε αυτό φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι. Τη συγκεκριμένη θέση, άλλωστε, την γνωρίζει καλύτερα και από τον Φουστέρ και από τον Αμπντούν που είναι οι άλλες λύσεις για να ξεκινήσουν στη δεξιά πτέρυγα.

Πάμε παρακάτω. Ο 25άχρονος προερχόμενος από τη Γαλατά εξτρέμ, είναι ένας ποδοσφαιριστής που οι αντίπαλοι ελάχιστα γνωρίζουν. Άντε να έχουν δει κανένα παλιό του παιχνίδι ή κανένα βιντεάκι στο «youtube» ο Μπόλονι και οι συνεργάτες του. Άρα ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Στην καλή του μέρα, άλλωστε, ποιος θα τον σταματήσει; Ο Λίνο ή ο Σταφυλίδης; Δεν έχω διάθεση να υποτιμήσω κανέναν, αλλά ο διεθνής άσος στα καλά του είναι άλλη κλάση.

Από πλευράς ετοιμότητας, δεν το συζητάμε, αφού ο Κόλιν Καζίμ έπαιξε βασικός σε όλα τα παιχνίδια της Γαλατά από το ξεκίνημα της σεζόν. Το μοναδικό που δεν ξεκίνησε ήταν το τελευταίο του με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας στις 28 του Γενάρη, πριν από μία εβδομάδα δηλαδή, όπου και πάλι έπαιξε ένα μισάωρο ως αλλαγή. Επίσης, κάνει προπονήσεις στο Ρέντη από την Τετάρτη.

Θέλετε και το… κερασάκι στην τούρτα; Το νέο απόκτημα του Θρύλου δεν καταλαβαίνει ούτε από έδρες ούτε από ξύλο. Και τσαμπουκάς είναι και έχει «ψηθεί» σε ένα ιδιαίτερα σκληρό πρωτάθλημα με πολύ φανατισμένες έδρες. Εδώ στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα της Γαλατά κόντρα στη Φενέρ, κάρφωσε την πρώην ομάδα του!

«Μα καλά δεν τα ξέρει όλα αυτά ο Βαλβέρδε,», θα αναρωτηθείτε και θα έχετε δίκιο. Όσα ξέρεις ο νοικοκύρης, άλλωστε, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος που λέει και η παροιμία. Καμιά φορά, όμως, το ρίσκο βγαίνει σε καλό. Τι έχει, άλλωστε, να χάσει ο Βάσκος; Μόνο να κερδίσει μπορεί από τη συγκεκριμένη επιλογή. Σε τελική ανάλυση θα είναι καλύτερα να τον ρίξει στη μάχη όταν πάει να στραβώσει το παιχνίδι; Έτσι δεν θα είναι το φορτίο πολύ μεγαλύτερο;

Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε ποιες θα είναι οι αρχικές επιλογές του αγώνα της Τούμπας, ενός αγώνα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στη «μάχη» για κατάκτηση του τίτλου.

Υ.Γ.: Ουδείς έχει καταλάβει, επίσης, για ποιο λόγο έμεινε εκτός 18άδας ο Ντιόγκο, ο MVP του προηγούμενου αγώνα... Κάτι παρα

Keywords
Τυχαία Θέματα