Ερνέστο, έχουμε πρόβλημα...

Το καμπανάκι χτύπησε για ακόμα μια φορά, αλλά φαίνεται στο λιμάνι ότι έχουν... κουφαθεί και το έχουν ρίξει σε επικοινωνιακές τακτικές εντυπωσιασμού.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού φρόντισαν να διαδώσουν μέσω των κύκλων τους ότι έχουν παράπονα από την διαιτησία του Κωνσταντινέα, ενώ προχώρησαν κι ένα βήμα παραπέρα εκφράζοντας δυσαρέσκεια και για τον Παππά που σφύριξε τον Παναθηναϊκό! Προφανώς, δεν τους ενόχλησε και πολύ το γεγονός ότι έφεραν ισοπαλία απέναντι σε μια ομάδα που είχε ως κορυφαίο παίκτη τον Λεονάρντο

του... Λεβαδειακού!

Μπορεί η φανέλα της ΑΕΚ να είναι βαριά και ουδείς δικαιούται να το αμφισβητήσει αυτό, αλλά ως γνωστόν οι φανέλες δεν παίζουν μπάλα και τη δεδομένη στιγμή η Ένωση δε βρίσκεται και στα καλύτερά της και η ομάδα του Βαλβέρδε φρόντισε να της προσφέρει σωσίβιο για να πάρει ανάσα από την... τρικυμία (αγωνιστική και διοικητική) που την έχει παρασύρει τις τελευταίες ημέρες.

Και αντί να ασχοληθούν στην Πλατεία Αλεξάνδρας με τα πραγματικά προβλήματα της ομάδας, ρίχνουν όλο το βάρος στη διαιτησία και το αν ευνοήθηκε ή αδικήθηκε ο «αιώνιος» αντίπαλος στα Πηγαδια. Παρωχημένες επικοινωνιακές πολιτικές που ουσιαστικά δε προσφέρουν τίποτα χρήσιμο στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει εμφανή προβλήματα και κανείς δε φαίνεται να ανησυχεί σοβαρά.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν κάνει και κάτι ο Βαλβέρδε για να αλλάξει την αγωνιστική παρουσία της ομάδας. Ο Βάσκος μπορεί να φάνηκε προβληματισμένος μετά την εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά το θέμα είναι να βρει τον τρόπο ώστε να μπορέσει η «ερυθρόλευκη» μηχανή να πάρει μπρος, γιατί μέχρι τώρα δε φαίνεται να... τραβάει στην ανηφόρα.

Οι εμπνεύσεις του Βαλβέρδε σε κάποια από τα φετινά παιχνίδια (μηδέ εξαιρουμένου και του ντέρμπι) έχουν αποδειχθεί τουλάχιστον ατυχείς και ο ίδιος οφείλει να αναθεωρήσει ορισμένες από τις σκέψεις του αναφορικά με το σύστημα που πρέπει... ευλαβικά να ακολουθεί και να μην το αλλάζει, ακόμα κι αν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.

Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο Βαλβέρδε είναι ότι θα πρέπει να βρει τρόπους ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από άστοχες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, για κάποιες από τις οποίες έχει κι αυτός ευθύνη, ενώ για άλλες επιλογές η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη διοίκηση. Είναι εμφανές πλέον ότι οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τέραστιο πρόβλημα στην αριστερή πτέρυγα, αλλά και στη δεξιά, όταν απουσιάζει ο Τοροσίδης, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί πονοκέφαλος η θέση του τερματοφύλακα, όσο ο Κοστάντσο δεν μπορεί να κάνει μια καλή εμφάνιση, που να τον ανεβάσει ψυχολογικά.

Αυτά τα κενά, βέβαια, είχαν παρουσιαστεί από την προετοιμασία του καλοκαιριού, αλλά τότε κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα και χρησιμοποιούσαν την... καραμέλα ότι ο Ολυμπιακός θα δείξει διαφορετικό πρόσωπο στα επίσημα παιχνίδια. Τώρα που αυτή η καραμέλα... έλιωσε έχουν αρχίσει να τους ζώνουν τα φίδια...

ΥΓ: Ο Κωνσταντινέας συμπεριφέρθηκε στο ντέρμπι ως κλασικός Έλληνας διαιτητής που φοβόταν και τη... σκιά του κατά τη διάρκεια

Keywords
Τυχαία Θέματα