Επέζησε και πάει Λονδίνο η Βόγκελ

Τρία χρόνια μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε, το οποίο παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή, η Κριστίνα Βόγκελ είναι έτοιμη να ριχθεί στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η 21χρονη Γερμανίδα πρωταθλήτρια σώθηκε από θαύμα όταν λεωφορείο έπεσε πάνω της ενώ επέστρεφε με το ποδήλατό της στο σπίτι της, στην Ερφούρτη, στις 20 Απριλίου του 2009. Ήταν δύο ημέρες σε κώμα και συνολικά τρεις μήνες στο νοσοκομείο, καθώς -μεταξύ άλλων- έσπασε το λαιμό της, τα πλευρά

της, το ζυγωματικό οστό στο πρόσωπό της και κάποια κόκκαλα του χεριού της. «Είμαι τυχερή που δεν είμαι τετραπληγική», παραδέχθηκε σε συνέντευξή της και, στη συνέχεια, εξήγησε πώς κατάφερε να επανέλθει στην ποδηλασία.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμένα να επιστρέψω στη σέλα, αλλά ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Δεν μπορούσα να μιλήσω εκείνη την εποχή, έτσι έγραψα σε ένα κομμάτι χαρτί ότι ο στόχος μου θα είναι να τρέξω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γινόταν τον επόμενο Μάρτιο. Αυτό ήταν το κίνητρό μου και η πρόκλησή μου», βρήκε το κουράγιο και κατάφερε να επιστρέψει η Βόγκελ, που πλέον προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της σε δύο αγωνίσματα στη βρετανική πρωτεύουσα (κέριν και ομαδικό σπριντ).

Keywords
Τυχαία Θέματα