Ενοικιάζεται παλάτι, τιμές λογικές (photos)

Η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ αποφάσισε να νοικιάσει το παλάτι του Σεν Τζέιμς στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, έναντι 30.000 λιρών ημερησίως.

Η καινοτόμος απόφαση της Ελισάβετ σπάει το πρωτόκολλο 500 χρόνων και θα επιτρέψει στον ενοικιαστή να κάνει χρήση και της Αίθουσας του Θρόνου (φωτό)!

Σύμφωνα με τον Μπάκιγχαμ, εταιρείες που σχετίζονται με την βασιλική οικογένεια και ευγενείς ήταν

οι βασικοί υποψήφιοι για την ενοικίαση δωματίων και διαμερισμάτων του παλατιού και το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν ήδη γίνει οι συμφωνίες για την περίοδο 27 Ιουλίου - 12 Αυγούστου οπότε και διεξάγονται οι Αγώνες.

«Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την συντήρηση των βασιλικών διαμερισμάτων και τα έξοδα της Βασιλικής οικογένειας», αναφέρει το Μπάκιγχαμ. Εκπρόσωπος των μοναρχών, δήλωσε: «Όλοι είμαστε προβληματισμένοι από τα οικονομικά προβλήματα και αυτή είναι μια καλή κίνηση να συγκεντρωθούν χρήματα».

Το Παλάτι του St James βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου νότια του Πικαντίλι και επί της Pall Mall και St James str. Οι κάτοικοί του θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ, καθώς και την εκκίνηση και τον τερματισμό του Μαραθωνίου. Αν και δεν έχει κατοικηθεί από τους μονάρχες από το 1937 θεωρείται ως η επίσημη κατοικία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Είναι κλειστό στο κοινό και χρησιμοποιείται μόνο για επίσημες συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Χτίστηκε από τον Ερρίκο VIII μεταξύ 1531 και 1536 και ήταν η κατοικία των Βασιλέων για περισσότερα από 300 χρόνια. Το γνωστό μας Μπάκιγχαμ χρησιμοποιήθηκε από την εποχή της Βασίλισσας Βικτόριας και έπειτα.

Βέβαια, όποιος νοικιάσει διαμέρισμα στο Παλάτι, θα έχει γειτόνισσα την Δούκισσα της Κορνουάλης, την γνωστή Καμίλα του Καρόλου, μιας και ο πρίγκιπας κατοικεί στο larence House που βρίσκεται μέσα στο St James Palace.

Keywords
Τυχαία Θέματα