Ενα δέντρο στη μέση ενός σπιτιού

Ένα μικρό ξέφωτο μέσα σ’ ένα άλσος φιλοξενεί ένα πολύγωνο σπίτι – καρουζέλ, που περιστρέφεται γύρω από ένα τραπέζι για πικ νικ!

Αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα των architecten de vylder vinck taillieu βρίσκεται λίγο έξω από την Γάνδη του Βελγίου και έχει συνολικό εμβαδόν 304 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για μια κατοικία που στήθηκε πάνω σε γρίφους. Δεν έπρεπε να να έχει θεμέλια, για να μην σκαφτεί το άλσος (άρα προτιμήθηκε μια ξύλινη λυόμενη κατασκευή), δεν έπρεπε να κοπεί ούτε ένα δέντρο (άρα στη μέση του υπάρχει κενό, ώστε να δημιουργείται μια εσωτερική αυλή με δέντρα), έπρεπε να

έχει κάθε δωμάτιο θέα στο άλσος.

Η λύση ήταν αυτό το πολύγωνο καρουζέλ. Στην μέση φιλοξενεί ένα τραπεζάκι για πικ νικ, που το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι το πιο απολαυστικό σημείο του όλο κτίσματος, κάτω από την σκιά των δέντρων, ενώ τα δωμάτια βρίσκονται όλα γύρω του σε ίση απόσταση. 18 παράθυρα αποτελούν την πρόσοψή του (που λόγω της φύσης του σπιτιού δεν είναι η μια πλευρά του, αλλά ολόκληρο το εξωτερικό του σπιτιού!) και προσφέρουν άπλετη θέα προς τα έξω -αλλά και προς τα μέσα.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο coolspotting.gr στο θέμα με τίτλο «Γύρω γύρω σπίτι και στη μέση ένα δέντρο»

Keywords
Τυχαία Θέματα