Εκτός τελικών Σενικίδης, Λουλάς

Ο Δημήτρης Σενικίδης έμεινε εκτός τελικού της σφαιροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στη Βαρκελόνη.

Ο αθλητής του Μ. Αλεξάνδρου Γ. βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ του με βολή στα 18 μέτρα και 21 εκατοστά, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό, ενώ κατετάγη 23ος στο σύνολο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 12η θέση του τελικού έκλεισε με βολή στα 19,15 μέτρα, ενώ την κορυφαία επίδοση στον προκριματικό σημείωσε ο Νεοζηλανδός Τζέικ Γκιλ με 21,50 μέτρα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Λουλάς δεν κατάφερε να περάσει τους προκριματικούς

των 400 μέτρων με εμπόδια. Ο αθλητής της Ολυμπιακής Δομής κατέλαβε την πέμπτη θέση στην 5η προκριματική σειρά με 52.64 και κατέλαβε την 26η θέση στο σύνολο.

Στο μεταξύ, αύριο (12/07), τρίτη ημέρα των αγώνων, τα ελληνικά «χρώματα» θα εκπροσωπήσουν πέντε αθλητές στη διοργάνωση. Ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος) θα αγωνιστεί στον τελικό του επι κοντώ, με το ατομικό ρεκόρ του να είναι 5,20 μέτρα. Η Γεωργία Στεφανίδη (ΓΣ Κηφισιάς) θα λάβει μέρος στα προκριματικά του επί κοντώ των νεανίδων, με το όριο να έχει οριστεί στα 4,10 μ., όσο και το ατομικό ρεκόρ της. Στα προκριματικά των 400 μ. εμπ. θα τρέξει η Εφη Θεοδώρου (ΑΟ Μεγάρων). Η νεαρή ταξίδεψε στη Βαρκελώνη με 58.89, επίδοση που θα πρέπει να προσεγγίσει προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Τέλος, διπλή συμμετοχή θα υπάρχει στη σφυροβολία των Νεανίδων με τις Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας) και Αγάπη Προσκυνητοπούλου (Αίολος Μακεδονίας). Το όριο για συμμετοχή στον τελικό είναι 62,00 μέτρα.

Οι ώρες των Ελλήνων αθλητών:

10.15 400 μ. εμπ. (Ν) Θεοδώρου

10.30 Επί κοντώ (Ν) Στεφανίδη

14.00 Σφυροβολία (Ν) Κοροσίδου, Προσκηνυτοπούλου

19.45 Επί κοντώ (Ε) Χρυσανθόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα