Εκλογές 2012: Και εγένετο Παναθηναϊκό Κίνημα!

07:52 6/5/2012 - Πηγή: OnSports

Διαφορετικές είναι οι εκλογές του 2012 για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και ο λόγος φέρει... ονοματεπώνυμο. «Παναθηναϊκό Κίνημα», λέγεται η αιτία, με το εν λόγω κόμμα να κατεβαίνει στην φετινή «μάχη» χωρίς να... κρύβεται. Και να ήθελε, άλλωστε, δεν θα μπορούσε!

Το Onsports

παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να μάθετε για το νεοσύστατο κόμμα, πρώτο που δημιουργείται από οπαδούς ελληνικής ομάδας...

Ποιoς: Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Γιώργος Μπέτσικας, ενώ δίπλα του έχει και άλλους οπαδούς του «τριφυλλιού», όπως επίσης και μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, καθώς όλοι μαζί ίδρυσαν αυτό τον νεοσύστατο πολιτικό φορέα...

Πού: Η βάση του ΠΑΝ.ΚΙ. θα είναι, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, στην Αθήνα. Εδώ είναι το «σπίτι» του Παναθηναϊκού, εδώ αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το εν λόγω κόμμα, εδώ θα χτυπάει και η... καρδιά του.

Πότε: Η ιδέα για την δημιουργία της «Παναθηναϊκής Κίνησης» υλοποιήθηκε σε πρώτη φάση στις 20 Απριλίου, όταν και κατατέθηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στον Άρειο Πάγο. Ωστόσο, το κόμμα... έλαβε σάρκα και οστά μια εβδομάδα αργότερα, με την έγκριση από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου και μπαίνοντας με τη... βούλα στον «εκλογικό στίβο» στις επικείμενες εκλογές!

Γιατί; «Είναι ένας συνδυασμός – απάντηση στις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο Σύλλογος», υποστηρίζει ο πρόεδρος, Γιώργος Μπέτσικας και δίνει το στίγμα του συμπληρώνοντας «προτεραιότητα του κινήματος είναι το πρόβλημα του γηπέδου».

Αντί επιλόγου...

Η ανακοίνωση του «Παναθηναϊκού Κινήματος», που αναφέρει:

«Η επικοινωνία μας είναι απαραίτητη, για να αναγγείλουμε και επίσημα την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, υπό τον τίτλο «Παναθηναϊκό Κίνημα». Πρόκειται για μία σκέψη που «τιτιβίζει» στα αυτιά και στο μυαλό μας -έτσι για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών- περίπου τέσσερα χρόνια. Επειδή όμως δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί ή ανεπάγγελτοι και η καθημερινότητά μας είναι ιδιαίτερα σκληρή, δεν μας επέτρεψε μέχρι σήμερα να διεκδικήσουμε την υλοποίησή της.

Ακόμη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μπορούμε με βεβαιότητα να υπογραμμίσουμε ότι ήρθαμε για να παλέψουμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά οφείλουμε να αφήσουμε ανοικτή την ημερομηνία καθόδου στην εκλογική διαδικασία. Η εντυπωσιακή ανταπόκριση που έτυχε η πρωτοβουλία μας, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και της καθημερινής μας επαφής με τον κόσμο, πιθανότατα μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε το αρχικό πλάνο που προέβλεπε τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία μέσω τριών μόνο εκλογικών περιφερειών, Α' και Β' Αθήνας και υπόλοιπο Αττικής.

Από τη μία το εξαιρετικά ρευστό πολιτικό σκηνικό που θέλει τα μνημονιακά κόμματα να μην συγκεντρώνουν καν ποσοστό που θα τους επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμη κι αν συνεργαστούν, δείχνει να οδηγεί σχεδόν με βεβαιότητα σε νέες εκλογές. Από την άλλη τα εκατοντάδες αιτήματα για συμμετοχή πολιτών από όλη την επικράτεια στους συνδυασμούς του «Παναθηναϊκού Κινήματος», μας πείθει ότι δεν πρέπει να π

Keywords
Τυχαία Θέματα