Είναι, τουλάχιστον, ένα…αντίδοτο στην πλήξη!

Σ’ αυτή την ιστορία με τον πρίγκιπα, ένα, πάντως οφείλουμε να πιστώσουμε: δεν μας αφήνει να πλήξουμε ούτε μέρα. Τι λέω; Ούτε ώρα, για την ακρίβεια...

Αφού, κανονικά, στη διανομή ρεπορτάζ-αρμοδιοτήτων στα δημοσιογραφικά γραφεία, πρέπει πλέον να μπει και «παρακολούθηση Τσάκα». Ο οποίος καθόλου δεν είναι απίθανο μέσα στην ίδια μέρα να μιλήσει σε τουλάχιστον δύο ραδιόφωνα των ερτζιανών, τουλάχιστον ένα ιντερνετικό, δύο-τρία sites και μια, δυό εφημερίδες.

Το χθεσινό νέο που έβγαλε είναι ότι στο σχήμα

που εκπροσωπεί, του πρίγκιπα, υπάρχει και άνθρωπος που ενδιαφέρεται (και) για το μπάσκετ και εφόσον παραχωρούνται οι μετοχές, το γκρουπ είναι έτοιμο να αναλάβει. Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο (άντε λίγο πιο ανοιχτό ακόμη) αποκάλυψε ότι το σχήμα έχει και ως όραμα τη δημιουργία μιας «Παναθηναϊκής Πολιτείας» στον Βοτανικό. Ένα χώρο, όπου κάθε τι «παναθηναϊκό», αγωνιστικά και με την ευρύτερη έννοια, θα βρει στέγη.

Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται σχεδόν ό,τι ακριβώς θα ήθελε (ειδικά τέτοια εποχή) να ακούσει ο οποιοσδήποτε φίλος της ομάδας, ε, δεν είστε οι μόνοι. Κι εμένα έτσι μου ακούγονται. Πάρα πολύ ωραία –και επίτηδες αποφεύγω την αμέσως επόμενη σκέψη, του τύπου «πολύ ωραία για να είναι αληθινά». Διότι αυτό, δεν το ξέρω. Και δεν έχει και νόημα να προβλέψω ή να κάνω εκτίμηση.

Όχι απλώς επειδή –όπως από την πρώτη πρώτη μέρα που εμφανίστηκε η πρόταση είπαμε – το «ράσο» δεν κάνει τον παπά. (Και συνεπώς, δεν πρέπει κάποιος να κρίνει από την εμφάνιση ή την «υπερ-επικοινωνιακή» τακτική του Τσάκα την υπόθεση αυτή καθαυτή).

Αλλά και επειδή –όπως επίσης έχουμε τονίσει και άλλοτε- όποιος θεωρεί ότι το κεντρικό πρόσωπο αυτής της ιστορίας είναι ο Τσάκας, πλανάται πλάνην οικτράν. Δεν είναι. Είναι όποιος ή όποιοι (100% σίγουρα, φρόντισε εγκαίρως και έμαθε ο Τζίγκερ ότι) υπάρχουν πίσω από τον Τσάκα. Διότι περίπτωση να τραβάει τόσο πολύ αυτή η υπόθεση και να ΜΗΝ ξέρει ο Τζίγκερ με ποιον ακριβώς μιλάει, δεν υπάρχει. Ξέρει από την πρώτη στιγμή. (Κι αν όχι την πρώτη, τη δεύτερη, τρίτη…)

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε. Και εν τω μεταξύ, μέρα που ήταν χθες, να βλέπουμε δεκάδες επί δεκάδων εκατομμύρια γιούροζ να ίπτανται μπροστά στα μάτια μας και να αφορούν πλέον όχι απλά την ΠΑΕ ή και την ΚΑΕ, αλλά μια ολόκληρη «Παναθηναϊκή πολιτεία»! Και… χωρίς κούρεμα κιόλας, όλα αυτά! Ε;

Υ.Γ.: Το ματς της Τούμπας είναι το πρώτο πολύ σοβαρό τεστ του Παναθηναϊκού με ελληνική ομάδα στο πρωτάθλημα και ανάλογη πρέπει να είναι και η σημασία –σε αγωνιστικό επίπεδο- που πρέπει να δώσει η ομάδα. Ωραία η κορυφή, εννοώ, ακόμη πιο ωραίο και το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο που βγάζει στο γήπεδο αρχίζει και γίνεται ελκυστικό και αποτελεσματικό, αλλά και η εικόνα που δείχνεις στα κρίσιμα ματς έχει τη σημασία της και δεν είναι μόνο βαθμολογική.

Ο κόσμος, εννοώ, έχει «ζεσταθεί» με τα αποτελέσματα και τη μπαλίτσα, αλλά στη διάθεση που γενικότερα βρίσκονται όλοι οι Έλληνες τον τελευταίο καιρό δεν είναι και δύσκολο ν

Keywords
Τυχαία Θέματα