«Είμαστε μόνες μας»

Ανοικτή επιστολή στον Τύπο έστειλε το δίδυμο του μπιτς βόλεϊ, Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη, εκφράζοντας την ανησυχία τους μόλις λίγες μέρες πριν κριθεί το Ολυμπιακό τους μέλλον.

Ακολουθεί η επιστολή των Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη:

«Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η μάχη της Ολυμπιακής πρόκρισης για το Λονδίνο. Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας γενικότερα και της Ομοσπονδίας ειδικότερα, έχουμε μειώσει τον προϋπολογισμό της ομάδας μας στο 1/3 έναντι εκείνου που είχαμε τη τετραετία

πριν τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο (2004-2008). Παρ’ όλα αυτά, από το 2010 χρηματοδοτούμε μόνες μας αυτήν την προσπάθεια και η ΕΟΠΕ (όταν επιχορηγείται) μας δίνει ένα ποσοστό αυτών των χρημάτων που έχουμε δαπανήσει.

Έτσι λοιπόν, έχουμε φτάσει σήμερα να μας οφείλονται περίπου τα μισά χρήματα του περσινού μας, εγκεκριμένου, προϋπολογισμού, τα οποία αφορούν έξοδα για τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο σιρκουϊ - φυσικά αυτά δεν αφορούν άλλης μορφής οδοιπορικά γιατί αυτά έχουνε κοπεί ήδη από το 2009 στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών.

Φεύγουμε αύριο (Μ. Παρασκευή), για το πρώτο μας τουρνουά, χωρίς να έχουμε πάρει καθόλου χρήματα για τα έξοδα του ταξιδιού, έχοντας απλήρωτους τους συνεργάτες από τον Ιανουάριο και με τεράστιες οφειλές τόσο από το 2010 όσο και το 2011. Η συμμετοχή για μια ακόμη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το όνειρό μας, ο στόχος μας και η δικαίωση όλων των προσπαθειών μας αυτά τα τέσσερα χρόνια που αγωνιζόμαστε εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Είμαστε η μοναδική ομάδα της Ομοσπονδίας μας που βρίσκεται κοντά στην πρόκριση αλλά δυστυχώς νιώθουμε πως είμαστε μόνες μας.

Ελπίζουμε η ΕΟΠΕ να τηρήσει αυτή τη φορά τις δεσμεύσεις της όταν επιχορηγηθεί, διαφορετικά θα βρεθούμε σε οικονομικό αδιέξοδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα άθλημα που είχε παρουσία σε τρεις Ολυμπιάδες κι έχει προσφέρει χαρές και τίτλους σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων».

Με τιμή

Η Εθνική Ομάδα Beach Volley γυναικών

Βίκυ Αρβανίτη & Μαρία Τσιαρτσιάνη

Keywords
Τυχαία Θέματα