Εγκρίθηκε αλλά ξανασυζητείται του Σαρατσένι!

Η μετεγγραφή του Τζιανλούκα Σαρατσένι για λογαριασμό του ΠΑΟ εγκρίθηκε την Τετάρτη (14/10) από την ΕΣΑΠ αλλά με απαίτηση του προέδρου της Λίγκας (μέλους του ΤΑΑ Ολυμπιακός), Παντελή Ταρνατώρου, επανασυζητείται από την επιτροπή μετεγγραφών το σήμερα μεσημέρι.

Ο Σαρατσένι που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων στο Κατάρ έχει υπογράψει με το «τριφύλλι» συμβόλαιο,

το οποίο θα ισχύσει από τη στιγμή που η FIVB δώσει το «πράσινο» φως και ολοκληρωθούν οι ημερομηνίες του διεθνούς πιστοποιητικού του αθλητή που είχε με την Αλ Αραμπί με την οποία αγωνίστηκε πριν λίγες μέρες.

Στον Παναθηναϊκό αισθάνονται ενοχλημένοι που η ΕΣΑΠ ανακίνησε ένα θέμα από το… πουθενά. Αφού όχι μόνο το ΤΑΑ ΠΑΟ είχε ενημερώσει και είχε πάρει το «οκ» από τη Λίγκα να προχωρήσουν το θέμα του Ιταλού παίκτη αλλά είχαν διαβάσει και προκήρυξη της Λίγκας (παρ. 1.2.8), στην οποία δεν φαίνεται οιοδήποτε νομικό παράπτωμα.

Λίγα 24ωρα –λοιπόν- πριν από το πρώτο σερβίς του πρωταθλήματος και ενώ έχουν εγκριθεί όλα τα συμβόλαια των πετοσφαιριστών της βόλεϊ Λιγκ 2011-12 και ο Ιταλός ακραίος, Τζιανλούκα Σαρατσένι φιγουράρει στη λίστα αθλητών του Παναθηναϊκού που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατώρος εκτάκτως ζήτησε να ελεγχθεί η νομιμότητα της μεταγραφής για την οποία η νομική υπηρεσία της ΕΣΑΠ έχει ήδη αποφανθεί.

Είναι πλέον φανερό ότι με τη λήξη του θέματος που είχε προκύψει με την αδειοδότηση του Ηρακλή, οι μέρες της σύμπνοιας ανήκουν στο παρελθόν. Τι κι αν όλο το καλοκαίρι που μας πέρασε, σύσσωμα τα μέλη της ΕΣΑΠ συνασπίστηκαν για να αντιμετωπίσουν την κρίση και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοδιαχείριση των προηγούμενων ετών; Τι κι αν έγιναν τα αδύνατα δυνατά στις συνεδριάσεις της ολομέλειας να παρθούν ομόφωνα αποφάσεις «σταθμοί» (όπως η παράγραφος του άρθρου του 118Α του νόμου 2725/99 για ευθύνης των προέδρων να χαρακτηριστεί «ατυχής»).

Να τονιστεί ότι έχει συμβεί και στο παρελθόν αθλητές (Αγκάμεζ, Μίλκοβιτς) που «έτρεχαν» τα διεθνή πιστοποιητικά τους κανονικά, να αγωνιστούν στο αντίστοιχο τουρνουά στο Κατάρ. Όπως και να έχει, χρονιά ξεκινάει και πάλι… στραβά για την ΕΣΑΠ!

Keywords
Τυχαία Θέματα