«Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Αλκαζάρ

Στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Αλκαζάρ στη Λάρισα φιλοξενήθηκε η 3η Αθλητική Ημερίδα με τίτλο «Ευ Αγωνίζεσθαι», με μαζική συμμετοχή χιλιάδων μαθητών.

Εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα «Πάμε Ψηλά». Η 3η Αθλητική Ημερίδα που συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συγκέντρωσε περισσότερους

από 5.000 νέους και νέες της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής από 7 έως 18 ετών και είχε ως στόχους την προώθηση του αθλητισμού, των αρχών του «ευ αγωνίζεσθαι», του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής, με ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α. κα Ιλεάνα Κλοκώνη.

Η ημερίδα περιελάμβανε αγώνες μπάσκετ 3Χ3 υπό την καθοδήγηση του Ευθύμη Ρεντζιά και του Νάσου Γαλακτερού, το πρόγραμμα «Μάθε τη Δύναμη σου» μέσα από την άρση βαρών, με τις οδηγίες του Πύρρου Δήμα, του Βαλέριου Λεωνίδη και της Χαρίκλειας Καστρίτση, μίνι - προπόνηση στη ρυθμική γυμναστική για κορίτσια από 7 ως 16 ετών, με την Ολυμπιονίκη Ειρήνη Αϊνδηλή και εκμάθηση τεχνικών υψηλής δεξιότητας στην ελληνορωμαϊκή πάλη με τους πρωταθλητές Φανή Ψαθά και Βασίλη Κολλάρο. Η αθλητική δραστηριότητα των παιδιών άρχισε με το παιχνίδι φυσικής αγωγής της ΕΘΝ.Ο.Α. «Citius, Altius, Fortius», με τις οδηγίες της πρωταθλήτριας του στίβου Έρρικας Πρεζεράκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα