Δύο ομάδες κι ένα ντέρμπι σε μία... ζυγαριά!

Τα ντέρμπι είναι από μόνα τους παιχνίδια, στα οποία δεν χωρούν προβλέψεις… Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ντέρμπι, που κρίνουν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, από το οποίο κρίνεται ένα ολόκληρο πρωτάθλημα!

Προβλέψεις, προγνωστικά και… μαντεψιές πριν από το αποψινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού

με τον Ολυμπιακό μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα σοφό να κάνει κάποιος… Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί τη «μητέρα των μαχών» ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας και οι παράμετροι, οι οποίοι θα μπορούσαν να κρίνουν την έκβασή του και τον τελικό νικητή (αν φυσικά υπάρξει τέτοιος…) είναι πολλές!

Το Onsports σήμερα, λίγες ώρες πριν ο Τάσος Κάκος σφυρίξει για πρώτη φορά στο ματς και η μπάλα κυλήσει στο καλοκουρεμένο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου, επιχειρεί να «διαβάσει» το παιχνίδι των «αιωνίων» αντιπάλων και να βάλει – όσο αυτό είναι εφικτό – τις δύο ομάδες στη… ζυγαριά!

Ας δούμε, λοιπόν, έξι διαφορετικά επίπεδα του αποψινού ντέρμπι τόσο με… πράσινα, όσο και με «ερυθρόλευκα» γυαλιά!

ΦΟΡΜΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Δύο νίκες και τρεις ήττες για μια ομάδα που διεκδικεί τίτλο σίγουρα δεν είναι καλός απολογισμός. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μόλις έναν βαθμό στα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για να μην απαιτείται να πάρει κάτι περισσότερο από τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον «αιώνιο αντίπαλο», αλλά δεν τον πήρε ούτε αυτόν, με αποτέλεσμα να μην κρατά την τύχη στα χέρια του ακόμα και αν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην αποψινή «μάχη» της Καλογρέζας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέχρι πριν από τρία 24ωρα ο Ολυμπιακός φάνταζε σαν… μικρή Μπαρτσελόνα, σαν μία ομάδα, η οποία όχι μόνο ήταν ανίκητη σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά οι αντίπαλοι της ούτε καν να της βάλουν γκολ δεν μπορούσαν! Σχεδόν 11 ματς σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League με το απόλυτο για τους «ερυθρόλευκους» έκαναν τους οπαδούς τους να… πετούν στον έβδομο ουρανό! Και λέμε… σχεδόν 11, διότι στο τελευταίο δεκάλεπτο του 11ου σερί ματς «χάλασε η μαγεία» για τον Ολυμπιακό, καθώς το 1-0 επί της Μέταλιστ, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (15/03) στο Φάληρο, θα «έγραφε» το εμφατικό 11x11 με τέρματα 22-0 (!) για τους Πειραιώτες ενόψει του αποψινού ντέρμπι και παράλληλα θα τους έφερνε στην οκτάδα του Europa League, o Βιγιάγκρα, ο Ντέβιτς και ο… Μέγιερι ωστόσο, έβαλαν τέλος στο ονειρώδες νικηφόρο σερί των πρωταθλητών Ελλάδας.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η ψυχολογία καθορίζεται και από τη φόρμα. Οι «πράσινοι» είχαν πλεονέκτημα πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό και δικαίωμα στο λάθος. Το οποίο εντούτοις... καταχράστηκαν με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκονται στο -4 και σίγουρα και σε όχι τόσο καλή ψυχολογική κατάσταση έπειτα από τις διαδοχικές ήττες (με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Το ότι θα έχουν, βέβαια, την συμπαράσταση σχεδόν 50.000 οπαδών τους, συγκαταλέγεται στις «ενέσεις» ηθικού για τους «πράσινους»! Εκτός κι αν η εξέδρα αποδειχθεί περισσότερο αγχωτική, παρά… αγχολυτική για τους παίκτες του Φερέιρα που θα παίξουν για ένα και μοναδικό αποτέλεσμα, τη νίκη, εν αντι

Keywords
Τυχαία Θέματα