Δουλεύει καλά η «Big Three»

17:31 9/1/2012 - Πηγή: OnSports

Το ότι η επιστροφή του Περπέρογλου και του Τσαρτσαρή έδωσαν άλλο αέρα στον Παναθηναϊκό είναι εμφανές στους δύο αγώνες που έλαβαν μέρος τα δύο έμπειρα στελέχη της ομάδας.

Γνωρίζουν καλά τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα και ουσιαστικά «μπήκαν» αμέσως στο κλίμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ειδικά στην άμυνα να βλέπουμε μιά τελείως διαφορετική λειτουργία από πλευράς «πρασίνων».

Όμως υπάρχει ένα ακόμα γεγονός που δεν μπορεί ούτε και πρέπει να περάσει απαρατήρητο στα

σύο τελευταία ματς. Η άνοδος της... Big Three, των τριών σέντερ δηλαδή του Παναθηναϊκού.

Στο ματς με την Καβάλα και στην ήττα του Παναθηναϊκού είχαμε επισημάνει την «απουσία» τους. Όπως επίσης καιρό τώρα υπογραμμίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός έβγαλε σχεδόν ένα γύρο στο ελληνικό πρωτάθλημα και μιά κανονική περίοδο στην Ευρωλίγκα έχοντας βοήθεια ουσιαστικά από έναν σέντερ (Βουγιούκας).

Τι είχε συμβεί όμως στην Καβάλα; Οι τρεις σέντερ του Παναθηναϊκού είχαν αγωνιστεί για 37 λεπτά συνολικά (15 ο Βουγιούκας, 12 ο Μπατίστ και 10 ο Μάριτς) και είχαν όλοι μαζί 13 πόντους και μόλις 3 ριμπάουντ! Την ίδια στιγμή ο Πάτρικ Ο' Μπράιαντ της Καβάλας είχε μόνος του 10 πόντους (τρεις λιγότερους από τους τρεις σέντερ του Παναθηναϊκού) και 7 ριμπάουντ: Δηλαδή 4 ριμπάουντ παραπάνω απ' όσα είχαν μαζέψει Μάριτς, Μπατίστ και Βουγιούκας.

Βλέπουμε τα δύο τελευταία ματς του Παναθηναϊκού, με Περιστέρι και Πανιώνιο όπου η διαφορά είναι πλέον εμφανής:

Κόντρα στο Περιστέρι ο Βουγιούκας είχε 18 πόντους (2/2 βολές και 8/8 δίποντα) αλλά και 3 ριμπάουντ σε 13 λεπτά συμμετοχής και κόντρα στον Πανιώνιο είχε 14 πόντους (6/8 βολές και 4/5 διποντα) και 3 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής.

Κόντρα στο Περιστέρι ο Μπατίστ είχε 6 πόντους (0/2 βολές και 3/3 δίποντα) κι 1 ριμπάουντ σε 11 λεπτά συμμετοχής και κόντρα στον Πανιώνιο είχε 16 πόντους (8/10 δίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Κόντρα στο Περιστέρι ο Μάριτς είχε 13 πόντους (5/8 βολές και 4/5 δίποντα) κι 7 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής και κόντρα στον Πανιώνιο είχε 8 πόντους (4/6 βολές και 2/2 δίποντα) και 5 ριμπάουντ σε 9 λεπτά συμμετοχής.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στα δύο τελευταία ματς οι τρεις σέντερ του Παναθηναϊκού έχουν συνολικά 75 πόντους (από τους 193 της ομάδας τους) με 17/26 βολές, 29/33 δίποντα (!!!) αλλά και 23 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 11 είναι επιθετικά.

Κανείς τους δεν έχει ξεπεράσει τα 17 λεπτά (τα «έπιασε» ο Μπατίστ με τον Πανιώνιο) και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βλέπει τους σέντερ του να δουλεύουν καλά πλέον στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα