Διπλό διαζύγιο για την Hispania Racing Team

H ομάδα από την Ισπανία, διαψεύδει τη συνεργασία με την Caterham και ετοιμάζεται να διακόψει αυτή με την Cosworth.

Τις φήμες, που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στον διεθνή Τύπο και μιλούν για πιθανή συνεργασία της HRT με την Caterham Technology and Innovation διέψευσε η Ισπανική ομάδα. Η θυγατρική της Caterham του Τόνι Φερνάντεζ

θα βοηθούσε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του μονοθεσίου των Ισπανών για το 2012. Όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει καθώς η HRT ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών και πως το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς θα ετοιμαστεί από τους δικούς της ανθρώπους. Μάλιστα θα είναι έτοιμο για το πρώτο τεστ της χρονιάς στη Χερέθ τον Φεβρουάριο.

«Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που εμφανίζονται τελευταία στα ΜΜΕ, η HRT F1 αρνείται πως η Caterham Technology and Innovation (θυγατρική της Caterham F1) θα είναι υπεύθυνη για την σχεδίαση και κατασκευή της F112. Σε αντίθεση με ότι έχει δημοσιευθεί η ανάπτυξη του μονοθέσιου της HRT F1 με το οποίο θα αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 θα πραγματοποιηθεί στο τεχνικό της γραφείο στο Μόναχο από τους σχεδιαστές τις ομάδας υπό την επίβλεψη του Τζάκι Έκλαερτ και του επικεφαλής αεροδυναμικής σχεδίασης Στεφάν Τσουζ. Παρά τις πιεστικές προθεσμίες και τις αλλαγές κανονισμών του 2012 η ομάδα πιστεύει ότι το νέο μονοθέσιο θα είναι έτοιμο για τις χειμερινές δοκιμές τον Φεβρουάριο», ανακοίνωσε η HRT.

Όσοι παρατηρήσατε καλά τη λίστα των ομάδων για το 2012, που έδωσε η FIA, εκτός από τα κενά στους οδηγούς παρατηρήθηκε και η απουσία κινητήρα από την HRT. Η ισπανική ομάδα είχε δηλώσει τότε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εταιρία, η οποία την προμήθευε με κινητήρες . Όμως από εκείνη τη στιγμή οι φήμες για το διαζύγιο HRT –Coswort άρχισαν να γίνονται πιο έντονες. Πιθανός αντικαταστάτης η Renault. Έτσι του χρόνου η Renault έχει ήδη 4 πελάτες τις: Red Bull, Lotus, Caterham και Williams. Οι Γάλλοι είχαν δηλώσει πως δεν θα είχαν πρόβλημα ακόμη και αν είναι 5 ομάδες το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα