«Διπλές» προπονήσεις στη Δομινικανή Δημοκρατία

02:22 6/6/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Τζον Καλιπάρι, προπονητής του Κεντάκι, έχει αρχίζει ήδη να... ζορίζει τους διεθνείς της Δομινικανής Δημοκρατίας ενόψει των προολυμπιακών αγώνων.

Άλλωστε ο πετυχημένος κόουτς διατηρεί ιδιότητα ομοσπονδιακού τεχνικού στη Δομινικανή Δημοκρατία, πέρα από τη δουλειά του σε συλλογικό επίπεδο. Από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουλίου, θα διεξαχθεί το προολυμπιακό τουρνουά, στο οποίο παίρνει μέρος και η Ελλάδα, όπως και η εθνική του Καλιπάρι.

Επίσης, η αποστολή της Δομινικανής Δημοκρατίας αναχωρεί στις 15 Ιουνίου

για το Πουέρτο Ρίκο, όπου θα γίνει το CentroBasket. Έτσι οι διεθνείς έχουν ήδη συγκεντρωθεί και «λιώνουν» υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Πάντως ο Καλιπάρι έχει μαζέψει τους παίκτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να δουλέψει παράλληλα με τους freshmans του Κεντάκι! Μεταξύ άλλων, στο ρόστερ της εθνικής υπάρχουν οι Αλ Χόρφορντ, Τσάρλι Βιγιανουέβα και Φραντσίσκο Γκαρσία, αλλά μοιράζονται το παρκέ με... κολεγιόπαιδα.

Σημαντικότερη παρουσία, πάντως, είναι αυτή του 16χρονου Καρλ Τάουνς. Πρόκειται για μέλος της αποστολής της Δομινικανής Δημοκρατίας, ο οποίος αποτελεί παράλληλα μεταγραφικό στόχο του Κεντάκι. Φυσικά απαγορεύονται οι δηλώσεις του Καλιπάρι για τον ανήλικο παίκτη. Ωστόσο επιτράπηκαν σχόλιά του, αρκεί να σχετίζονται με την εθνική ομάδα.

«Πρόκειται για έναν παίκτη, τον οποίο δεν ήξερα πριν από ένα χρόνο. Είναι αρκετά καλός και νέος. Δεν ξέρω αν θα τον συμπεριλάβω στην αποστολή, αφού είναι μόλις 16. Πάντως αποκτά θετικές εμπειρίες συμμετέχοντας στις προπονήσεις».

Θυμίζουμε πως η Δομινικανή Δημοκρατία είναι στον τρίτο όμιλο του προολυμπιακού της Βενεζουέλα. Αντίπαλοί στη φάση των ομίλων είναι η Ρωσία και η Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα