Δημητρέλος: «Αν υπάρχει δικονομικό λάθος θα πάμε στο CAS»

11:33 1/6/2012 - Πηγή: OnSports

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, τοποθετήθηκε για την μη αδειοδότηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο δικονομικό λάθος στην απόφαση της ΕΠΟ για τη μη χορήγηση της άδειας στο «Δικέφαλο».

Αρχικά , ο Ανδρέας Δημητρέλος, σχολίασε στον Nοva ΣΠΟΡ FM για το αν είναι σε επικοινωνία με τον Ντέμη Νικολαΐδη και για το τα χρέη της ΑΕΚ:

«Είχαμε μια επικοινωνία. Είχαμε συμφωνήσει πως αν δεν εμφανιστεί κάποιος άλλος, το οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ θα μετατεθεί μετά τις εκλογές ώστε να δούμε ποιοι επενδυτές με την πολιτική σταθερότητα θα μπορούσαν να επενδύσουν. Το βασικότερο πρόβλημα της ΑΕΚ είναι οι οφειλές που έχει η ομάδα προς το Δημόσιο. Είναι το 70% περίπου. Όλα αυτά είναι συνυφασμένα με τους διακανονισμούς που πρέπει να κάνει η ΠΑΕ με το Δημόσιο. Αυτή την στιγμή δεν γίνεται αυτό λόγω της πολιτικής αστάθειας, και αυτός που θα έρθει στην ομάδα θα έχει ένα χρέος το οποίο θα είναι δυσβάσταχτο. Δεν ζητάμε να μας χαριστεί ούτε ένα ευρώ. Εμείς ζητάμε οι 600 χιλιάδες ευρώ που δίνουμε το μήνα να γίνει 58-60 χιλιάδες για να μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Για το αν η ΑΕΚ θα προσφύγει στο CAS: «Θα το δούμε. Ακόμη δεν μας έχει κοινοποιηθεί η απόφαση και το πλήρες σκεπτικό. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν το έχουμε για να το δούμε για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει δικονομικό λάθος, ώστε να πάμε στο CAS. Άρα αν διαπιστώσουμε κάποιο τέτοιο λάθος, τότε ασφαλώς και θα το κάνουμε. Ουσιαστικά, το κακό θα έχει γίνει, γιατί η ΑΕΚ θα έχει χάσει τη συμμετοχή της στην Ευρώπη».

Για την απόφαση να μην γίνουν μεταγραφές από τις ομάδες που δεν πήραν άδεια και κατά πόσο μπορεί να αλλάξει αυτή: «Αυτή την στιγμή η ΕΠΟ παίρνει τις αποφάσεις με βάση όσα της εισηγείται η Super League. Έχει ήδη ζητηθεί έκτακτο συμβούλιο για την Τρίτη. Αν συμφωνήσουν όλες οι ομάδες, αυτό θα αλλάξει. Θα πρέπει να διαμορφωθεί κάπως αυτή η απόφαση. Όχι να υπάρξει απαλλαγή, γιατί θα ήταν άδικο για τις ομάδες που έχουν πάρει άδεια. Αυτή η απόφαση έχει αντίκτυπο και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν μπορούν να αγωνιστούν στις ομάδες τους. Φτάνουμε γύρω στους 90 παίκτες από 22 ετών και πάνω να μένουν άνεργοι. Θα πρέπει οι πειθαρχικές επιπτώσεις να μην βλάπτουν. Το να λες κάπου ότι έχω κάνει λάθος και το αλλάζω, είναι σωστό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά έχει επιπτώσεις σε όλη την Super League».

Σχετικά με τους φακέλους των άλλων ομάδων που πήραν άδεια: «Από την στιγμή που δεν ξέρω τους φακέλους των άλλων ομάδων, δεν μπορώ να σχολιάσω. Από την στιγμή που το ποδόσφαιρο μας βάλετε από παντού, η ρήτρα της εμπιστευτικότητας που έχει επιβληθεί είναι λάθος. Θα πρέπει, όποιος έχει αμφιβολίες, να έχει τη δυνατότητα να δει τα στοιχεία για τα οποία αμφιβάλει. Πως είναι δυνατόν ο εισηγητής να κάνει 10 αρνητικές εισηγήσεις και να έρχεται η δευτεροβάθμια και να αλλάζει τις αποφάσεις. Μιλάμε για αντικειμενικά κριτήρια».

Για το μέλλον της ΑΕΚ: «Οποιαδήποτε αισιοδοξία μου πηγάζει από το ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Όμως δεν

Keywords
Τυχαία Θέματα