Διαθεσόπουλος: «Να τους στήσουν άγαλμα στο Σύνταγμα»

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μίλησε στο Onsports για την μεγάλη πρόκριση της Ελληνικής ομάδας πόλο γυναικών στον τελικό του ευρωπαϊκού αλλά και την καλή πορεία της ανδρικής ομάδας.

Ενθουσιασμένος - και πώς να μην είναι άλλωστε - παρουσιάστηκε στο Onsports ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας

στο πόλο γυναικών με την Ουγγαρία και την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον αυριανό τελικό (28/01, 5 μ.μ., ΕΤ-1/Οnsports) που θα βρει στο.. δρόμο του τις Ιταλίδες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, ο οποίος βρίσκεται στο Αϊντχόφεν για να στηρίξει την προσπάθεια των εθνικών μας ομάδων, μας μίλησε για την μεγάλη επιτυχία των κοριτσιών, τη στάση της Πολιτείας αλλά και την αξιόλογη πορεία των ανδρών.

«Απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

«Είναι τεράστια επιτυχία η πρόκριση στον τελικό. Τα κορίτσια απέδειξαν πως πρόκειται μακράν για την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα σε όλα τα αθλήματα. Για τρίτη συνεχόμενη φορά θα λάβουν μέρος σε τελικό -είχε προηγηθεί ο τελικός στο ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ το 2010 και ο τελικός στο Παγκόσμιο της Σαγκάης το 2011- ενώ αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο μέσα σε δυόμισι χρόνια (ασημένιο στο ευρωπαϊκό του 2010, χάλκινο στο World League του 2010 και χρυσό στο Παγκόσμιο του 2011) σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτή η ομάδα αποδεικνύει πως έχει μια προοπτική και μία δυναμική», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

«Μας έχει φλομώσει η Πολιτεία»

Για τη στάση που έχει δείξει η Πολιτεία στις παίκτριες της Εθνικής ομάδας, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε: «Μας έχει φλομώσει η Πολιτεία. Είναι μακριά από κάθε πραγματικότητα. Πρέπει να φτιάξουν χρυσά αγάλματα σε αυτά τα κορίτσια και να τα βάλουν στο Σύνταγμα γιατί είναι το μόνο φωτεινό πράγμα που μας έχει μείνει στη μιζέρια και στη μαυρίλα που υπάρχει. Αντί αυτού, η Πολιτεία αναζητά τρόπους για να μην τους δώσει το πριμ που δικαιούνται».

«Ένα μετάλλιο είναι σίγουρο»

Όσον αφορά στον τελικό του Σαββάτου με την Ιταλία, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, είπε: «Από τις Ιταλίδες δεν έχουμε χάσει στα τελευταία έντεκα παιχνίδια. Ωστόσο, ο τελικός είναι πάντα τελικός. Εξαρτάται από πολλές συγκυρίες, από την ψυχολογία από όλα. Δεν θέλουμε να παίξουμε ως φαβορί, θέλουμε να παίξουμε τις Ιταλίδες στα ίσα, εξάλλου στον τελικό δεν υπάρχουν φαβορί. Τα κορίτσια έχουν εμπειρία, έχουν ψυχή, δύναμη, της στόφα της μεγάλης ομάδας και θα παίξουν για το καλύτερο. Φυσικά και θα παλέψουν το χρυσό, εξάλλου το ένα μετάλλιο το έχουν σίγουρο!».

«Οι άνδρες επανήλθαν εκεί που τους αξίζει»

«Μετά από τρία χρόνια απουσίας, οι άνδρες έκαναν το καλύτερο. Προκρίθηκαν στο Προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον, στο Πανευρωπαϊκό του 2014 και στο Παγκόσμιο του 2013. Μετά από απουσία στα δύο Παγκόσμια το 2009 και το 2011, όλα αυτά είναι μεγάλες επιτυχίες», είπε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος αναφερόμενος στην ανδρική ομάδα, που αύριο (28/01) στη 1 μ.μ. θα διεκδικήσει την 5η θέ

Keywords
Τυχαία Θέματα