Δεν πετούν στα σύννεφα στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πήρε μεν το προβάδισμα στους τελικούς της Α1 κόντρα στον Παναθηναϊκό, άπαντες όμως κατανοούν πως η σειρά έχει δρόμο ακόμα.

Στον Πειραιά έχουν πλήρη επίγνωση πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού χρειάζονται άλλες δύο νίκες για να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας. Τόσο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς όσο και οι παίκτες του αναμένουν τώρα, στο ΟΑΚΑ

την Πέμπτη (24/05, 19.00), δύσκολη αποστολή. Το ζητούμενο, στην παρούσα φάση, είναι να εκμεταλλευτούν την εξαιρετική ψυχολογία που έχουν και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους σε υψηλά επίπεδα, αφού μόνο έτσι θα έχουν ελπίδες κατάκτησης του «διπλού».

Αναμφίβολα, η χθεσινή (21/05) νίκη στο ΣΕΦ δίνει ψυχολογικό αβαντάζ στο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που όμως θα κληθεί να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμά του. Ο Σέρβος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, με εξαίρεση την απόδοση των παικτών του στον τομέα των βολών. Αυτό αναμένεται να γίνει από σήμερα (22/05) θέμα συζήτησης στο φαληρικό στάδιο, αφού ο Ίβκοβιτς γνωρίζει πολύ καλά πως απαιτείται άμεση βελτίωση - και προς τα εκεί θα δουλέψει. Παράπονα υπάρχουν και για τον αμυντικό τομέα, κυρίως σε κάποια μεμονωμένα κομμάτια, τα οποία το τεχνικό επιτελείο θα κοιτάξει να διορθώσει εν όψει του δεύτερου τελικού στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Την Πέμπτη (24/05) δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να παραταχθεί ενισχυμένος και με τον Έισι Λο. Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ, που ταλαιπωρήθηκε από βαρύ διάστρεμμα στον αστράγαλο, δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει στον πρώτο τελικό, αλλά πλέον νιώθει καλύτερα. Βέβαια, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού η επιστροφή του θα εξαρτηθεί από το εάν θα καταφέρει να ανεβάσει στροφές, χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις, μέχρι και αύριο (23/05).

Keywords
Τυχαία Θέματα