«Δεν διαφωνώ με την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ»

Στη διαιτησία του Αρετόπουλου στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Περικλής Βασιλάκης.

Ο καθηγητής διαιτησίας και τηλεσχολιαστής, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα έβαζε χαμηλό βαθμό στον Αρετόπουλο.

«Δε διαφωνώ με την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ. Τις φάσεις όμως δεν τις επιλέγω εγώ. Ο χρόνος που έχουμε είναι ελάχιστος.

Αν μπουν τόσες φάσεις από ένα παιχνίδι, δε θα έχουμε χρόνο. Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, αλλά η φιλοσοφία του σταθμού είναι να βλέπουμε ό,τι είναι πιο σημαντικό, τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις. Ζητάω την κατανόηση όλων των φιλάθλων».

Για τη διαιτησία του Αρετόπουλου στο παιχνίδι των Ιωαννίνων υπογράμμισε:

«Θα έβαζα χαμηλό βαθμό στον Αρετόπουλο. Ο πειθαρχικός έλεγχος ήταν κακός, η εφαρμογή κανονισμών δε μου άρεσε. Η διαιτησία γενικά δε μου άρεσε. Τι να πω, ίσως εμείς από την τηλεόραση δεν βλέπουμε καλά. Οι περιπτώσεις του σκληρού παιχνιδιού ήταν αρκετές. Δε μου άρεσε και η διαιτησία στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός, αλλά και στο Γιάννενα ΠΑΟΚ. Οι διαιτητές δεν είχαν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν τέτοια παιχνίδια. Τα ματς ήθελαν διαιτητή με προσωπικότητα και στιβαρότητα».

Για την ανακοίνωση της ΑΕΚ κατά του Βασσάρα, αλλά και τη γενικότερο κλίμα κατά της ΚΕΔ, τόνισε:

«Έχει ξεσηκωθεί το σύστημα σε βάρος της επιτροπής διαιτησίας; Άλλο είναι το σύστημα, αλλά είναι μέσα στο σύστημα και η επιτροπή διαιτησίας. Τους διαιτητές τους βάζει ο Βασσάρας ή μήπως δεν έχει άλλους; Μήπως τους… έφυγαν στο δρόμο άλλοι; Μήπως δεν έπρεπε να μπουν στους πίνακες; Δε συμφωνώ με το σύστημα βαθμολόγησης, ούτε με τους παρατηρητές. Ένας απλός διαιτητής που έχει παίξει τρία παιχνίδια για παράδειγμα δεν μπορεί να βαθμολογεί έναν διεθνή διαιτητή. Η επιτροπή διαιτησίας πρέπει να είναι προσεκτική με την τοποθέτηση των παρατηρητών. Αλλά και οι ίδιοι οι παρατηρητές δε βαθμολογούν σωστά. Δυστυχώς οι μικρές ομάδες δεν έχουν φωνή, αλλά αυτό δεν είναι σωστό».

Τέλος, ρωτήθηκε για τον αν είναι υπέρ της εκλογής ή του διορισμού του αρχιδιαιτητή και ήταν κατηγορηματικός:

«Είμαι υπέρ της εκλογής και όχι της επιβολής του αρχιδιαιτητή. Όταν κάποιος σε διορίζει, τότε σε παύει ό,τι ώρα θέλει. Γιατί σε αναγκάζουν να κάνεις ότι θέλουν. Εκτός αν είσαι δυνατός χαρακτήρας και φεύγεις. Ο Γερμανάκος το έκανε για παράδειγμα στο παρελθόν. Θα περίμενα να μιλήσει ο ίδιος ο Βασσάρας και να μας πει τι γίνεται μα τη διαιτησία».

Keywords
Τυχαία Θέματα