Χρυσό μετάλλιο η Μιλλούση

Η Ελληνίδα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο προολυμπιακό τουρνουά – test event της ενόργανης γυμναστικής.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το προολυμπιακό τουρνουά - test event της ενόργανης γυμναστικής στο Λονδίνο (10-13 Ιανουαρίου), όπου η Βάσω Μιλλούση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της δοκού ισορροπίας.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 14,500 βαθμούς εκτελώντας

πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 5,90 και ισοβάθμησε στην 1η θέση με την «αργυρή» πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλίδα Καρλότα Φερλίτο. Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε η Ισραηλινή Βαλέρια Μακσιούτα με 14,300 βαθμούς.

Η Μιλλούση είχε τερματίσει 3η στη δοκό ισορροπίας με 14,533 βαθμούς στον προκριματικό της Τετάρτης (11/01), στον οποίο και εξασφάλισε μέσω του σύνθετου ατομικού το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι τελικοί οργάνων δεν αποτελούσαν κριτήριο για την Ολυμπιακή πρόκριση, αφού χρησίμευσαν στο να εξεταστεί η οργανωτική ετοιμότητα των Βρετανών ενόψει των Αγώνων του καλοκαιριού.

Δικαίωμα συμμετοχής στους τελικούς είχε και ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, ωστόσο επέλεξε να μην αγωνιστεί, λόγω της απουσίας ισχυρού αγωνιστικού ενδιαφέροντος για τον ίδιο.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα