Χρυσά σε Κωνσταντινόπουλο και Τόλιου

Ο Κωσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου κατέκτησαν από δύο χρυσά μετάλλια ο καθένας, στα ατομικά αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος των εφήβων.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στα ατομικά αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων-νεανίδων, που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ο αθλητής του Α.Ο. Πεύκης και η αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου κατέκτησαν τον τίτλο τόσο στο απλό όσο και στο διπλό

νέων και νεανίδων αντίστοιχα. Μάλιστα, η δεύτερη κράτησε τα πρωτεία στο απλό από πέρσι, ενώ ο πρώτος είχε πάρει χτες ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό.

Στο διπλό εφήβων ο Κωνσταντινόπουλος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον συμπαίκτη του στον Α.Ο. Πεύκης Γιάννη Παπαδάκη, ενώ στο διπλό νεανίδων η Τόλιου πήρε την πρωτιά με την Κωνσταντίνα Παρίδη του Φοίνικα Πειραιά. Ενθαρρυντικό στοιχείο ότι στη διοργάνωση διακρίθηκαν και αθλητές αρκετά χρόνια πιο μικροί από το ηλικιακό όριο της κατηγορίας (όπως Αγγελάκης, Αντωνιάδης, Τσόπελας, Εμίρη), ενώ κέρδισε και πάλι εντυπώσεις η άμυνα, που ήταν «παρούσα» στους τρεις από τους τέσσερις τελικούς.

Στο απλό νέων ο τίτλος άλλαξε χέρια, αλλά έμεινε στους… Κωνσταντινόπουλους. Ο Κωνσταντίνος, που είχε ηττηθεί από τον αδερφό του Γιώργο στον τελικό του περσινού Πανελληνίου πρωταθλήματος, ανέβηκε φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στην τελευταία του χρονιά στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Για να φτάσει στην επικράτηση χρειάστηκε να δώσει συναρπαστικό και πολύ θεαματικό τελικό με το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη. Ο Κωνσταντινόπουλος, που στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών του 2011 είχε υποστεί ήττα-έκπληξη από τον Αγγελάκη, κατάφερε να προηγηθεί με 3-0. Πήρε με οριακή διαφορά και με λίγη τύχη σε δύο πολύ κρίσιμους πόντους το 1ο και το 3ο σετ κι έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του κάπου πίστεψε ότι το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί.

Ο 15άχρονος αντίπαλός του με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού όμως, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και όχι μόνο μείωσε σε 3-2, αλλά προηγήθηκε 8-5 στο 6ο σετ. Ο Κωνσταντινόπουλος ωστόσο, αντέδρασε αποτελεσματικά και με πολύ καλές επιθετικές επιλογές ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε τη νίκη με 4-2. Σημειωτέον ότι στο 1ο σετ ο Αγγελάκης είχε προηγηθεί 7-4, στο 3ο 10-7, στο 6ο είχε σετ μπολ, αλλά δεν αξιοποίησε ούτε αυτές τις ευκαιρίες κάνοντας και ορισμένα λάθη στην τακτική του! Η εξέλιξη 11-9, 11-7, 13-11, 3-11, 8-11 και 12-10.

Keywords
Τυχαία Θέματα