Χονδροκούκης – Υφαντίδου οι κορυφαίοι

Η Σοφία Υφαντίδου και ο Δημήτρης Χονδροκούκης αναδείχθηκαν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στίβου για τους μήνες Απρίλιο-Μάιο, μετά από σχετική ψηφοφορία που διεξάγει κάθε μήνα ο ΣΕΓΑΣ στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Η πρωταθλήτρια συνθέτων αγωνισμάτων πήρε το 38,6% των ψήφων, κυρίως για τη σπουδαία εμφάνισή της στο Ντενσεζάνο, όπου συγκέντρωσε 6.190 βαθμούς

στο έπταθλο, επίδοση με την οποία βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, αλλά και εξασφάλισε το όριο τόσο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Από την πλευρά του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους στο κλειστό, ο οποίος ξεπέρασε τα 2.32 στο Diamond League της Ντόχα, συγκέντρωσε το 39% των ψήφων.

Από πέρυσι είχε το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων). Όμως στις 19 Μαΐου φρόντισε να ...επικυρώσει τη συμμετοχή του στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Ο αθλητής συμμετείχε στα «Μάτσεια» στη Λευκωσία της Κύπρου και έστειλε το ακόντιο στα 83,02 μέτρα και έτσι συγκέντρωσε το 17,7% των ψήφων.

Ο Περικλής Ιακωβάκης (ΕΚΑ Δωδώνη) πήρε το 13% των ψήφων αφού ξεκίνησε την χρονιά – και μαζί την αγωνιστική ανάκαμψη - από την Θεσσαλονίκη και τα «Ζαχαριάδεια», όπου «κάλυψε» τα 400μ. με εμπόδια, σε 49.93. Η επίδοση του, η οποία την δεδομένη στιγμή ήταν η κορυφαία στην Ευρώπη, του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

Στους άνδρες, οι υπόλοιποι υποψήφιοι πήραν τα αντίστοιχα ποσοστά των ψήφων. Ο Γιώργος Τσάκωνας (Ολυμπιακός) 12,7%, ο Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πατρών)10% και ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΓΑΣ Ιλισσός)7,6%.

Στις γυναίκες, μετά την Υφαντίδου, τη δεύτερη θέση τις προτίμησης των φίλων που ψήφισαν στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, πήρε η Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων) με ποσοστό 16,4%. Από το Diamond League της Ντόχα ξεκίνησε η Νικόλ και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά την εξάμηνη απουσία της λόγω τραυματισμού. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ ξεπέρασε τα 4,55 μ. και κατέλαβε την τρίτη θέση στο αγώνισμα.

Το όριο για το Λονδίνο «έπιασε» και η Τίνα Κεφάλα στο μαραθώνιο καθώς στον αγώνα που έγινε στο Ενσχεντε τερμάτισε σε 2 ώρες 41.01 και αυτή η επιτυχία της χάρισε το 13,8% τη προτίμησης των ψηφοφόρων.

Στις υπόλοιπες θέσεις ακολούθησαν με 13,1% η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης), 12,8% η Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας) και 5,3% η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΑΟ Θέρσιππος Περιστερίου).

Keywords
Τυχαία Θέματα