Χατζηνίκου: «Η καρδιά μου χτυπάει πάντα… πράσινα»

22:42 5/4/2012 - Πηγή: OnSports

Η Ελευθερία Χατζηνίκου μπορεί να λείπει από το ελληνικό βόλεϊ, ωστόσο γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο τα θετικά και τα αρνητικά της ομάδας βόλεϊ του Πανθηναϊκού, και μιλά για αυτά, ενόψει τελικού.

«Δεν μπορώ να δώσω προβάδισμα σε καμία από τις δύο ομάδες. Παρόλο που ο Παναθηναϊκός έχει τη στόφα των τίτλων, ενώ ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο του μόλις πέρυσι, δεν νομίζω ότι αυτό θα παίξει

ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο. Ο Παναθηναϊκός φέτος στηρίζεται περισσότερο σε νέες κοπέλες και το παρελθόν δεν θα μετρήσει. Είναι και ο Ολυμπιακός ανεβασμένος, αφού κατάφερε να αποκλείσει την αήττητη στο πρωτάθλημα ΑΕΚ. Αυτό είναι ένα δεδομένο που δεν προσπερνάς έτσι εύκολα, όπως και το γεγονός ότι και οι δύο φιναλίστ έχουν σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της χρονιάς», δήλωσε η Ελευθερία Χατζηνίκου στο σάιτ της Ομοσπονδιας, που πέρσι στα μέσα της σεζόν είχε φορέσει και πάλι την «πράσινη» φανέλα, αναθεωρώντας την αρχική της απόφαση για αποχώρηση από τη δράση. Η Χατζηνίκου απούσα πλέον, μιλά για τον τελικό του Σαββάτου (6/4) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, που θα διεξαχθεί στην Πρέβεζα.

«Υπάρχει παίκτρια «βαρόμετρο» στον εφετινό Παναθηναϊκό και αν όχι, που πρέπει να βασιστεί η ομάδα», ήταν η επόμενη ερώτηση, στην οποία απάντησε: «Νομίζω ότι φέτος δεν υπάρχει η τεράστια φυσιογνωμία που μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι μόνη της και περισσότερο περιμένω να δω ομαδική δουλειά. Θα πρέπει όσες αθλήτριες παίξουν να τα δώσουν όλα και να βγάλουν στο γήπεδο τον καλύτερό τους εαυτό. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η Μυλωνά με την εμπειρία της και την ψυχή που δείχνει πάντα στους μεγάλους αγώνες. Το πάθος θα παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο στην έκβαση του αγώνα, όπως και το άγχος. Θα πρέπει οι παίκτριες του Παναθηναϊκού να το διαχειριστούν κατάλληλα και να βγάλουν θετική ενέργεια από τον πρώτο πόντο. Γενικώς έχω την αίσθηση ότι θα καρδιοχτυπήσουμε αρκετά και ότι θα είναι ένας αγώνας με σασπένς».

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός έκανε… τάιμ άουτ από τους τελικούς Κυπέλλου και φέτος το πρωτάθλημα χάθηκε από νωρίς. Το τρόπαιο στην Πρέβεζα μπορεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις;

«Η αλήθεια είναι ότι έχει στοιχίσει στην ομάδα, στον κόσμο και στη διοίκηση η απώλεια του πρωταθλήματος, αλλά και του περσινού Κυπέλλου γιατί όλοι είχαν συνηθίσει σε τίτλους. Πιστεύω λοιπόν ότι ο Παναθηναϊκός έχει μια ευκαιρία να σώσει μια χρονιά που γενικώς δεν πήγε καλά. Δεν αξίζει στο όνομα και την ιστορία του Παναθηναϊκού να χαθεί άλλος ένας τίτλος».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον Παναθηναϊκό και ποια είναι η ευχή σου για τον τελικό;

«Το μήνυμα στις παίκτριες είναι να παλέψουν από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο και να έχουν την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση για να κερδίσουν. Η καρδιά μου χτυπάει πάντα… πράσινα και τους στέλνω την ευχή μου να γίνουν οι νέες Κυπελλούχες. Γενικότερα, όμως, θέλω να γίνει ένας τελικός με ωραίο θέαμα, αντίστοιχος της ιστορίας των δύο συλλόγων, να δούμε στο γήπεδο γυναίκες και παιδιά και φυσικά μακριά από επεισόδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα