Μπροστά η «χρυσή» τομή, αλλά με... διαφωνίες

«Η χρυσή τομή υπάρχει μπροστά μας…», είπε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής μετά την ευρεία σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, όμως υπήρξαν… κόντρες στη συνάντηση κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμα απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το νομοσχέδιο, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, θα ψηφιστεί αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τόνισε ότι για χάρη του αυτοδιοίκητου, το οποίο αναγνωρίζει, δεν θα δεχθεί ορισμένοι να περάσουν τις

θέσεις τους.

Θέμα της συνάντησης ήταν «αποτίμηση-απολογισμός του α’ γύρου των πρωταθλημάτων στα θέματα βίας, η γενικότερη πορεία του ποδοσφαίρου, αυτοδιοίκητο και σχέσεις ποδοσφαίρου-πολιτείας», και διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες με τη συμμετοχή όλων των φορέων (πολιτική ηγεσία, ΕΠΟ, λίγκες, αστυνομία, ΕΕΑ, ΔΕΑΒ, ΠΣΑΠ).

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού βρέθηκε στο επίκεντρο, αφού οι αρμοδιότητες της προκαλούν διαφωνία σε ΕΠΟ και Πολιτεία. «Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αν δεν ήμασταν εμείς, το ποδόσφαιρο θα είχε σήμερα τους παράγοντες που είχε, τους Μπέους, τους Τσακογιάννηδες και τους Ψωμιάδηδες. Γινόντουσαν πολλές λοβιτούρες. Εμείς τους πετάξαμε έξω. Εσείς τους αφήνετε όλους να μπαίνουνε μέσα», είπε ο πρόεδρος της ΕΕΑ Α. Μπρίλης για να απαντήσει ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΟ Θ. Κουρίδης: «Αν μια ΠΑΕ δεν πληροί τις προϋποθέσεις, η ΕΕΑ να την κλείνει, να την διαλύει. Να μην μεταθέτει την ευθύνη στο ποδόσφαιρο. Κάντε αυστηρό έλεγχο αλλά μη μας επιβάλλεται το αποτέλεσμα».

«Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στο ποδόσφαιρο. Μην το λέτε αυτό. Δεν υποβιβάζουμε ομάδες», συνέχισε ο κ. Μπρίλης για να τονίσει ο Σ. Πιλάβιος: «Έχουμε ζητήσει τρία πράγματα (αρμοδιότητες σεκιούριτι, ιδιώνυμο, ηλεκτρονικό) και δεν τα έχετε κάνει. Εμείς είμαστε αντίθετοι με το να επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές από την πολιτεία. Η ΕΕΑ πρέπει να ασχολείται μόνο με τη μετοχική σύνθεση των ομάδων και με ότι έχει να κάνει με το κράτος».

Ο Πάνος Μπιτσαξής έθεσε το θέμα της διαιτησίας (κλήρωση) και της συμπεριφοράς των παραγόντων όπου διαπιστώνεται ανοχή των αρμοδίων οργάνων. «Υπάρχει μεγάλη ανοχή των ομάδων για τα βεγγαλικά και γενικά υπάρχουν ομάδες, κυρίως μεγάλες, που δείχνουν ανοχή στα θέματα βίας. Ακούγονται πολλά παράπονα και φωνές για τη διαιτησία, αλλά τις περισσότερες φορές είναι για ασήμαντο λόγο, χωρίς να έχει γίνει κάτι. Δεν θέλω να σχολιάσω τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, όπου υπήρχαν σημαντικά προβλήματα και πρέπει να τα δούμε».

Ο Παναγιώτης Περράκης (μέλος της ΕΕΑ) άφησε αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ (τότε υπήρχαν κακοί παράγοντες ενώ τώρα είναι καλύτερα) και αμέσως αντέδρασαν οι παρόντες Σταθόπουλος, Οικονομίδης: «Μα και τότε εμείς ήμασταν. Οι ίδιοι είμαστε».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ιωαννίδης από την πλευρά του είπε: «Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στο αυτοδιοίκητο. Φέτος έγιναν τραγικά πράγματα. Δεν υπάρχει διαφάνεια και ισονομία», ενώ για την υπόθεση του Ηρακλή τόνισε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ανοίξο

Keywords
Τυχαία Θέματα