Μπέτσικας: «Η καρδιά στη Λεωφόρο, το μέλλον στο Βοτανικό»

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Κινήματος, Γιώργος Μπέτσικας, εξηγεί μέσω συνέντευξης του σε εφημερίδα, τους λόγους που τον ώθησαν στην ίδρυση του κόμματος ενώ μιλάει για την Θύρα 13 και το μέλλον του «τριφυλλιού»…

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος»:

«Στις φετινές εκλογές το πράσινο χρώμα δεν είναι μονοπώλιο του ΠΑΣΟΚ. Αυτοδικαίως

το διεκδικεί και το «Παναθηναϊκό Κίνημα», το κόμμα που ίδρυσαν οι οπαδοί του τριφυλλιού.

“Είναι ένας συνδυασμός-απάντηση στις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο Σύλλογος”, υποστηρίζει ο πρόεδρος, Γιώργος Μπέτσικας, άνεργος, πρώην υπάλληλος εστιατορίων και φυσικά τρελαμένος βάζελος. “Αν μπορούσα να αλλάξω και το αίμα μου και να το κάνω πράσινο, ευχαρίστως θα το άλλαζα”. Αυτοπροσδιορίζεται ως μέλος του Ερασιτέχνη, χωρίς να κρύβει πως πέρασε από όλες τις... παναθηναϊκές οργανώσεις.

“Η θύρα 13 είναι κάτι σαν τη νεολαία του κόμματος”, διευκρινίζει. Η κάθοδος στις εκλογές ήταν μια ιδέα που είχε από παλιά. Φέτος έγιναν οι απαιτούμενες κινήσεις για να κατέβουν έξι υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, την Α' και τη Β' Αθηνών και το υπόλοιπο Αττικής. Ο πρόεδρος του ΠΑΝ.ΚΙ. καλεί όλες τις ομάδες να κάνουν κόμματα, για να ενισχυθούν οικονομικά οι σύλλογοι από την κρατική επιχορήγηση.

Προτείνει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού να ψηφίζεται από τα μέλη του κόμματος και τονίζει πως προτεραιότητα του κινήματος είναι το πρόβλημα του γηπέδου. Στο δίλημμα Λεωφόρος ή Βοτανικός δεν έχει απάντηση. Να υπάρχουν και τα δύο, λέει. “Στη Λεωφόρο είναι η καρδιά μας και στον Βοτανικό το μέλλον”.

Τι πιστεύει για τη βία στα γήπεδα; “Δεν θεωρούμε ότι αυτό που αποδίδεται στους οργανωμένους οπαδούς αντιστοιχεί στην πραγματικότητα”, ισχυρίζεται, αν και σπεύδει να προσθέσει πως “θέλουμε να εκλείψει η βία στα γήπεδα”, η οποία όμως πηγάζει και από “αποφάσεις της ΕΠΟ, της ΕΠΑΕ και όλων των θεσμικών φορέων που είναι φωτογραφικές και όχι αξιοκρατικές”».

Keywords
Τυχαία Θέματα