Μπατιστούτα: «Δεν μπορούσα καν να περπατήσω»

Νερό στο μύλο της συζήτησης που θέλει τους ποδοσφαιριστές θύματα ενός συστήματος το οποίο επιτάσσει ασταμάτητη προπόνηση και ανελέητους αγώνες στο βωμό του κέρδους, έριξε ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα μιλώντας για την επιβάρυνση της υγείας του την εποχή που φόραγε ποδοσφαιρικά και σορτσάκι.

«Υπήρχαν κάποιες στιγμές που ήμουν πάρα πολύ άσχημα. Σχεδόν δεν μπορούσα να περπατήσω. Τώρα νιώθω καλύτερα», παραδέχτηκε ο «Μπατιγκόλ» σε συνέντευξη που έδωσε στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «France Football», για να προσθέσει: «Δεν μπορώ να παίζω πια ποδόσφαιρο επειδή

δεν μπορώ πια να τρέχω, όμως τώρα περπατώ αρκετά καλά».

Όσο για το αν έκανε παυσίπονες ενέσεις στην καριέρα του, η άλλοτε σημαία της Φιορεντίνα και πρωταθλητής με τη Ρόμα, συμπλήρωσε:

«Ναι αλλά όχι πάρα πολλές. Όμως έπαιζα πάντα. Σε μία σεζόν με 70 παιχνίδια, εγώ έπαιρνα μέρος στα 65. Και έδινα πάντα τον καλύτερο εαυτό μου.

Δυσκολευόμουν να αποδεχτώ ότι θα παραμείνω εκτός εξαιτίας ενός τραυματισμού. Εάν γύριζα πίσω, ίσως ήμουν πιο προσεκτικός με τον εαυτό μου, όχι όμως πάρα πολύ. Είναι ωραία η αίσθηση να σκοράρεις και να ακούς το κοινό».

Ο 43χρονος πλέον Μπατιστούτα ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του το 2004 και ασκεί χρέη αθλητικού διευθυντή στην Κολόν Σάντα Φε δεν παρέλειψε τέλος να εκφράσει την πικρία του για το ό,τι δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο πρωτάθλημα ή μία «Χρυσή Μπάλα» με τη φανέλα των «βιόλα», τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Θα είχα κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα αν ήμουν παίκτης είτε της Μπαρτσελόνα είτε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά ήθελα να πάρω πρωτάθλημα με μια μικρή ομάδα και να αφήσω το όνομά μου στην ιστορία του συλλόγου».

Keywords
Τυχαία Θέματα