Μπατής: «Όπλο μας η πίεση!»

Ο Πανιώνιος κατέκτησε την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Ανδρών, με τον Μάριο Μπατή και τους συμπαίκτες του οα πανηγυρίζουν το δικό τους πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας πλέι μέικερ μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη» και τόνισε τη μεγάλη πίεση που ένιωθαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, την οποία όμως κατάφεραν να την μετατρέψουν σε όπλο τους! «Η σταθερότητα της διοίκησης, η σωστή δουλειά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και η συμπαράσταση που είχαμε από τον κόσμο ήταν τα σημαντικότερα στοιχεία

που μας οδήγησαν στην επιτυχία. Επίσης θέλω να ξεχωρίσω ότι η ομάδα έχοντας μεγάλη πίεση κατάφερε να παίξει καλό μπάσκετ και να κάνει την ανατροπή στα πλέι οφ», σχολίασε αρχικά ο έμπειρος γκαρντ. Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Μάριου Μπατή…

Έφυγε ένα… βάρος μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης;
«Μπορούμε να πούμε ότι έφυγε ένα βάρος κατά κάποιο τρόπο. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας όλες οι ομάδες ήταν επιτυχημένες. Μόνο ο Πανιώνιος έδειχνε να έχει αποτύχει αφού βρισκόταν στην πέμπτη θέση και ενώ οι παίκτες ήταν πληρωμένοι στην ώρα τους. Αυτό όπως ήταν φυσικό δεν μας άρεσε καθόλου. Όλα όμως, όπως ξέρουμε κρίνονται στα πλέι οφ και η ομάδα μας εκεί έδειξε καλό πρόσωπο».

Υπήρξαν στιγμές που να σκέφτηκες ότι ο στόχος γίνεται πιο δύσκολος;
«Γνωρίζαμε ότι δουλεύουμε σωστά και σκληρά αλλά οι τραυματισμοί που είχαμε μας άφηναν πίσω. Δεν χάσαμε ποτέ την πίστη στις δυνατότητές μας αλλά χάναμε το ρυθμό μας και είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας».

Που οφείλεται η… επιστροφή του Πανιώνιου αφού έφτασε να παίζει για την πέμπτη και την έκτη θέση λίγο πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας;
«Ο Πανιώνιος είχε βάθος στον πάγκο του παρά το νεαρό της ηλικίας αρκετών παικτών οι οποίοι δεν είχαν εμπειρίες από την Α1. Έγινε μεθοδική δουλειά. Είπαμε ότι πρέπει να πετύχουμε το στόχο μας, είχαμε την κατάλληλη χημεία και παλέψαμε πολύ για να το καταφέρουμε».

Πες μας για την πίεση που νιώσατε στη διάρκεια της σεζόν;
«Όποιοι ασχολούνται με τον αθλητισμό ξέρουν ότι οι περισσότερες ομάδες δεν είναι συνεπείς και δεν μιλάμε για εκείνες που πρωταγωνιστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε εμάς η διοίκηση ήταν απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της. Παράλληλα ο κόσμος μας που βρέθηκε δίπλα μας είχε απαιτήσεις και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα όπως και να το κάνουμε ήταν πιεστική αφού η ομάδα έπρεπε να πετύχει τον στόχο της τρίτης θέσης. Ευτυχώς αυτό λειτούργησε τελικά υπέρ μας».

«Κορμός όπως ο Παναθηναϊκός»

Η επιτυχημένη όπως τελείωσε χρονιά του Πανιώνιου αφήνει μια παρακαταθήκη για το μέλλον και αυτό αφορά κυρίως τους νέους παίκτες οι οποίοι παρότι δεν είχαν μεγάλη εμπειρία μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Αναφορικά με τα θετικά που πρέπει να κρατήσει ο Πανιώνιος, ο Μπατής υποστήριξε ότι θα είναι ιδανικό να μείνει ένας κορμός στα πρότυπα που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός.

Με δεδομένο ότι είχατε αρκετά νέα παιδιά, αισθάνθηκες ότι έχεις μεγαλύτερη ευθύνη;
«Ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε την ευθύνη και οι πιο

Keywords
Τυχαία Θέματα