Αθωώθηκε ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος

Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών τον βασικό κατηγορούμενο για τα επεισόδια πριν τον αγώνα Εθνικού Γαζώρου-Τυρνάβου, Σταύρο Αναλυτή.

Αφού κατέθεσαν και οι μάρτυρες υπεράσπισης και μετά τις καταθέσεις και των κατηγορουμένων, πήραν τον λόγο οι δικηγόροι των δύο πλευρών με την υπερασπιστική γραμμή να βασίζεται κυρίως στις αντιφάσεις, στις οποίες έπεφταν οι μάρτυρες κατηγορίας και στο γεγονός ότι δε μπορούσε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία.

Έτσι μετά από περίπου 2,5 ώρες συνεδρίασης το δικαστήριο αθώωσε τον Σταύρο Αναλυτή, καθώς υπήρχαν πολλές αμφιβολίες, δε μπορούσε να στοιχειοθετηθεί

κάποια κατηγορία και στη μοναδική περίπτωση που θα μπορούσε να κατηγορηθεί για εξύβριση, δεν ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον παθόντα. Είναι χαρακτηριστικό πως ειπώθηκε ότι οι μάρτυρες κατηγορίας έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις.

Κατά τα άλλα, ένας από τους κατηγορούμενους κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση, ενώ σε άλλους δύο επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών για εξύβριση. Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες.

Πηγή: serressport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα