Άθλος Κολοσσού, 73-68 τον κακό Παναθηναϊκό

Πολύ σκληρός για να... ηττηθεί αποδείχτηκε ο Κολοσσός, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό να παραμείνει στη Ρόδο για το τέταρτο ματς της σειράς, προκειμένου σε αυτό να διεκδικήσει την εξασφάλιση του εισιτηρίου στον τελικό της Α1.

Οι νησιώτες επικράτησαν των πρωταθλητών Ευρώπης με 73-68 κι έκαναν τη μεγάλη έκπληξη, μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά των ημιτελικών και υποχρεώνοντας τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πάνε στο Final 4 με τουλάχιστον ένα επιπλέον παιχνίδι στα πόδια τους. Οι παίκτες του Κολοσσού γνώρισαν δικαιολογημένα την αποθέωση στο φινάλε του παιχνιδιού και εξίσου δικαιολογημένα πανηγύρισαν με την ψυχή τους αυτήν την επιτυχία τους, αφού έφθασαν σε μια νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης που μπορεί να χρειαστεί να περάσουν χρόνια μέχρι την επόμενη.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 7-2 μετά τη συμπλήρωση των πρώτων τρεισήμισι λεπτών του αγώνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον αμυντικό τομέα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Άλεξ Μάριτς, τον οποίο απέσυρε όμως πολύ γρήγορα στον πάγκο, αφού δεν τον άφησε ικανοποιημένο με την απόδοσή του. Ο Σέρβος τεχνικός πέρασε στη θέση του τον Ίαν Βουγιούκα, προκειμένου να θωρακίσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του στη ρακέτα και να πάρει σκοράρισμα από το «πέντε», αλλά πολύ γρήγορα το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά με πρωταγωνιστές τους Τσάμη και Χάτεν έτρεξε σερί 6-0 και προηγήθηκε με 8-7. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν άργησαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ (8-12), χωρίς ωστόσο να μπορούν να ξεφύγουν απέναντι στο μαχητικό Κολοσσό, που με τρίποντο του Καλαϊτζή ισοφάρισε λίγο αργότερα σε 14-14. Ο Νικ Καλάθης και ο Στράτος Περπέρογλου, όμως, ανέλαβαν δράση για την ομάδα τους και την έφεραν πολύ γρήγορα στο +5 (14-19), λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, όμως οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την απάντηση και με τρίποντο του Γιάννη Γεωργαλήστην εκπνοή ισοφάρισαν σε 20-20.

Με το επιμέρους σκορ για το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά να φθάνει στο 9-1, οι Ροδίτες προηγήθηκαν με 23-20 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, χάρη σε τρίποντο του Γιώργου Καλαϊτζή. Με τον έμπειρο γκαρντ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα (25-22), την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν προβλήματα σε επίθεση και άμυνα. Με σουτ τριών πόντων του Καϊμακόγλου ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 25-25, αλλά σε γενικές γραμμές συνέχισε να προβληματίζει με την εικόνα του. Το γεγονός δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι νησιώτες, που ξέφυγαν στο +5 (30-25), με το Λιακόπουλο να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του. Ο Λόγκαν και ο Σμιθ ήρθαν να δώσουν λύσεις στον Παναθηναϊκό, που μείωσε σε 32-30, αλλά με το Νίκο Λιακόπουλο σε θέση οδηγού οι γηπεδούχοι αύξησαν την υπέρ τους διαφορά (36-30). Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν πρόβλημα απέναντι στην άμυνα ζώνης του Βασίλη Φραγκιά και ο Κολοσσός άνοιξε την ψαλίδα στο +7 (39-32), για να πάει τελικά στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας την πρωτοπορία με 39-34.

Ο Κολοσσός Ρόδου συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και

Keywords
Τυχαία Θέματα