Αστεία προσέγγιση ενός αγώνα

Όταν ένα παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος το προσεγγίζεις λάθος, είναι λογικό να το χάσεις γιατί απλούστατα οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πάρα πολύ μικρές. Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί είχε σε κακή ημέρα κυρίως τον προπονητή του, όπως βέβαια και πολλούς παίκτες.

Το να χάνεις από τον Αστέρα με 3-0 στο 17΄, με τρία δώρα των Γκαρσία, Μπαλάφα και Λάζαρ σε αυτό το διάστημα, είναι το δράμα της ημέρας των συγκεκριμένων παικτών.
Το να παρουσιάζεις μία πλευρά που

πρέπει να καλυφθεί αμυντικά από τους Νιμανί, Γκαρσία, Λίνο και Μπαλάφα, μάλλον είναι έγκλημα και είναι το δράμα της ημέρας του προπονητή.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο γήπεδο με ένα τουπέ που δε νομιμοποιείται να έχει αυτή τη περίοδο. Δεν υπάρχει παιχνίδι που το κερδίζεις χωρίς να ματώσεις και αυτό φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Και ο ΠΑΟΚ δεν έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να μπαίνει έτσι στο γήπεδο.

Η αλήθεια είναι πως αν ο Αστέρας δεν είναι νοοτροπία μικρής ομάδας, ενώ δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο από τη πορεία του στον δεύτερο γύρο, πιθανότατα θα είχαμε μία κηδεία από τις λίγες.

Η αντίδραση της ομάδας μετά το 17΄ήταν αναμενόμενη, ήρθε το γκολ του Κλάους και η Τούμπα άρχισε να ζεσταίνεται. Το πρώτο γκολ του Κλάους με δύο επαφές και ως προσπάθεια απίστευτα όμορφη.

Το ημίχρονο ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλαχτεί αυτή η εικόνα της αριστερής πλευράς και ο Γεωργιάδης που μπήκε τη σουλούπωσε. Το γκολ που πετυχαίνει είναι απίστευτο, όμως η ολική επαναφορά του ΠΑΟΚ δεν έγινε γιατί πρώτον τα χαφ του είναι σε τραγική ημέρα και δεύτερον γιατί ο Αστέρας δεν έπαιξε ποδόσφαιρο. Κορόιδεψε τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο και αυτούς που έβλεπαν τον αγώνα από τη τηλεόραση.

Εδώ υπεύθυνος είναι ο Κομίνης, ο οποίος έδειξε πως είναι ένας τραγικός διαιτητής, που δεν ξέρει να διαχειρίζεται παιχνίδια υψηλής έντασης. Δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι αυτά που ζήτησε ο ΠΑΟΚ μέχρι αυτό που έχασε ο Λίνο, αλλά χρεώνω στον διαιτητή το ότι άφησε τους παίκτες του Αστέρα να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Υπήρξε φάση που ο Πιπίνης, έπεσε έξω από το γήπεδο, σηκώθηκε, γύρισε και έπεσε μέσα και ήταν μία φάση από τις δεκάδες ίδιες που είχαν οι παίκτες του Τσιώλη.
Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, αδικεί ακόμη και τους ίδιους τους παίκτες του Αστέρα που για είκοσι λεπτά έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Η ήττα βέβαια του ΠΑΟΚ οφείλεται κυρίως στην αφέλειά του, στη κακή βραδιά του προπονητή του και των περισσοτέρων παικτών του.

Τέλος, θα ήθελα να σταθώ όχι τόσο στη χρησιμοποίηση του Νιμανί, όσο στη μη χρησιμοποίηση του Γεωργιάδη. Αντιλαμβάνομαι πως ο προπονητής θέλει να του δώσει αγώνες για να τον έχει ενεργό στα πλέι οφ. Όμως και ο Γεωργιάδης είναι επένδυση και είναι ξεκάθαρα σε καλό μομέντουμ για να περιμένει το φορμάρισμα – αν ποτέ έρθει – του Νιμανί.
Αν είναι τόσο αναγκαίο να δούμε το τι μπορεί να κάνει ο Νιμανί, ας μείνει εκτός ομάδας ο Σαλπιγγίδης για έναν αγώνα. Αυτό που συμβαίνει με τον Γεωργιάδη, νομίζω πως σκοτώνει τον παίκτη που περίμενε να πάρει σειρά αγώνων με

Keywords
Τυχαία Θέματα