Ας είναι και ο Ντέμης

Η τιμωρία αναμενόμενη. Με αναστολή, αρκεί η ΑΕΚ να αρχίσει να εμφανίζεται συνεπής. Να μπουν χρήματα από τους μετόχους της, να παρουσιαστεί σχέδιο βιωσιμότητας και σταδιακής εξυγίανσης της εταιρείας.

Ο Νικολαϊδης βγαίνει μπροστά και κάνει κινήσεις. Με όσες διαφωνίες κι αν έχει κάποιος, δεν παύει να είναι ο μόνος που ασχολείται. Οπότε, ας είναι αυτός που θα αναλάβει το βάρος της ομάδας…

Εχω εκφράσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν την άποψη μου για κάποια από τα απίθανα που συμβαίνουν στην ΑΕΚ.

Στην ομάδα που αποθεώνεται αυτός που δανείζει και εγκαλούνται συνεχώς αυτοί που πληρώνουν (ή για την ακρίβεια, που πλήρωσαν ακριβά τα δικά τους λάθη και όσων στήριξαν ως διοικητικές επιλογές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Νικολαϊδης). Στη δική μου σκέψη είναι ξεκάθαρο, πως ακόμα και η τελευταία τοποθέτηση του Νικολαϊδη για την ανάγκη να βάλουν οι μέτοχοι χρήματα για να καθαρίσουν την ομάδα από τα χρέη, αποτέλεσε απλά το πρόσχημα για να απαντήσει στον διαχειριστικό έλεγχο των πρώην συνεταίρων του.

Είναι προφανές, πως η ΑΕΚ δεν σώζεται ούτε με δάνεια 2+1 εκατ. ευρώ – ειδικά μάλιστα αφού δεσμεύουν έσοδα (ίσως τα μοναδικά) της ερχόμενης σεζόν – ούτε με τα λίγα χρήματα που έστειλε ο Νοτιάς και δείχνουν εσχάτως διατεθειμένοι να βάλουν οι Κανελλόπουλος και Χατζηιωάννου. Και δεν σώζεται, γιατί όλα τα μέλη της ομάδας του ’04, ξύπνησαν αργά. Και πλέον για να μαζευτεί το πράγμα, απαιτούνται πάρα πολλά.

Οι συνθήκες διαφέρουν παρασάγγες από το 2004. Ο κόσμος δεν έχει την ίδια οικονομική άνεση. Είναι αμφίβολο αν και κατά πόσο μπορεί να στηρίξει τον Νικολαϊδη. Είναι ξεκάθαρο νομίζω, πως δεν μπορεί να βρει ξανά τα ποσοστά αποδοχής που συνάντησε τότε. Και σίγουρα, δεν έχει πίσω του μεγάλους και τρανούς επιχειρηματίες, όπως ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια.

Ωστόσο, είναι πασιφανές πως είναι από τους λίγους που ασχολούνται. Που έχει την ποδοσφαιρική γνώση και μπορεί να εκπονήσει στρατηγική για την ομάδα. Και στο σημείο που βρίσκεται η ΑΕΚ, δεν φαίνεται πως υπάρχει περιθώριο και δυνατότητα να βρεθεί κάποια επιλογή με περισσότερα εχέγγυα. Οπότε, προκειμένου να σωθεί η ομάδα, ας είναι και ο Ντέμης αυτός που θα βγει μπροστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα