Αρχίζει το προολυμπιακό πινγκ πονγκ

Στο Προολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ από σήμερα μέχρι και τις 15/4 στο Κίρσμπεργκ μετέχουν οι Κώστας Παπαγεωργίου, Μαρία Χριστοφοράκη και Κατερίνα Τόλιου.

Η κλήρωση των γκρουπ έφερε τον Παπαγεωργίου (ως 3ος, με βάση την τελευταία ευρωπαϊκή κατάταξη) στο 15ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους τον Ισπανό Κάρλος Μασάδο (επικεφαλής), τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ζμουντένκο, τον Γκούντμουντορ Στέφενσεν και τον Μαυροβούνιο Ίρφαν Τσέκιτς.
Η Χριστοφοράκη κληρώθηκε στο 15ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει την κινεζικής καταγωγής Ιταλίδα Ταν-Μονφαρντίνι Γουενλίνγκ (επικεφαλής), την Κροάτισσα Ταμάρα Μπόρος και τη

Ράχελ Ασβάντεν από την Ελβετία.
Η Τόλιου είναι στο 14ο γκρουπ και θα βρει απέναντί της την Πολωνή Ναταλία Παρτίκα (επικεφαλής), τη Ρωσίδα Οξάνα Φαντέεβα και τη Ρακέλ Μόρετ από την Ελβετία. Οι αγώνες των γκρουπ γίνονται στις δύο πρώτες ημέρες με το σύστημα «ένας προς όλους» και αρχίζουν αύριο το πρωί.

Κρίνονται 11 προκρίσεις για το Λονδίνο σε άνδρες και γυναίκες και τις διεκδικούν 70 αθλητές και 54 αθλήτριες. «Νομίζω ότι με την εμπειρία τόσων χρόνων έχουμε μάθει ν’ αφήνουμε πίσω τα ατυχή αποτελέσματα και να προχωράμε μπροστά. Δε νομίζω λοιπόν, ότι θα υπάρχει ακόμα στο μυαλό μου το τι έγινε στο Ντόρτμουντ, πρόκειται άλλωστε για εντελώς διαφορετικό τουρνουά. Επιπλέον, και να μην προκριθώ στο Λουξεμβούργο, έχουμε πιθανότητες να περάσουμε χάρη στη 15η θέση στον κόσμο, που αποτέλεσε πετυχημένο πλασάρισμα», τόνισε ο Παπαγεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα