Αρχή στο Μπιλμπάο για Ολυμπιακό

Από τη χώρα των Βάσκων, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την Μπιλμπάο (21/10, 21.30, ΝΕΤ), θα ξεκινήσει το φετινό ταξίδι του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θέλει να «σπάσει» την αρνητική παράδοση, που το θέλει να ηττάται κάθε φορά που αρχίζει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του από την Ισπανία, περνώντας με επιτυχία το εμπόδιο της «πρωτάρας», στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου, αντιπάλου του. Οι Βάσκοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της

έδρας τους, και τον ενθουσιασμό τους, αλλά οι Πειραιώτες εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην τους αφήσουν.

Με προβλήματα θα παραταχθούν αμφότερες οι ομάδες στο παρκέ, αφού ο Ολυμπιακός δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κέιλιν Λούκας, Μιχάλη Πελεκάνο και Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Πέρο Άντιτς, που τραυματίστηκε χθες (20/10) στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού. Ο Φώτης Κατσικάρης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Δημήτρη Μαυροειδή.

Ο Ολυμπιακός έχει τοποθετηθεί στον Α’ Όμιλο της φετινής Ευρωλίγκας, με αντιπάλους την ιταλική Καντού, την τουρκική Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, τη γαλλική Νανσί και τις ισπανικές Κάχα Λαμποράλ και Μπιλμπάο.

Μπιλμπάο

Η εκπληκτική πορεία της στο περσινό ισπανικό πρωτάθλημα, όπου έφθασε μέχρι τον τελικό, εξασφάλισε στην Μπιλμπάο την παρθενική συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. Το συγκρότημα του Φώτση Κατσικάρη, με τα δικά μας παιδιά Βασιλειάδη και Μαυροειδή, αλλά και την προσθήκη ποιοτικών παικτών όπως οι Φίσερ, Λόπεζ και Γκριμάου, θέλει να αποδείξει πως δεν είναι πυροτέχνημα και ήρθε για να μείνει!

Έδρα της είναι η «Bilbao Arena», χωρητικότητας 10.000 θέσεων, εκ των οποίων οι 8.000 καλύπτονται από εισιτήρια διαρκείας. Ιδρύθηκε μόλις το 2000 κι έχει ήδη προλάβει να αλλάξει τρεις ονομασίες (Λαγκούν Άρο Μπιλμπάο, Ιουρμέτια Μπιλμπάο και Μπισκάγια Μπάσκετ Μπιλμπάο) και ισάριθμα γήπεδα («Παμπελόν λα Κασίγια», «Μπισκάγια Αρίνα» και «Μπιλμπάο Αρίνα»). Η περσινή ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά της στην ιστορία της.

Το ρόστερ της: Γκαρντ: Χόρχε Μπλάνκο, Κώστας Βασιλειάδης, Ρότζερ Γκριμάου, Γιάνις Μπλουμς, Ραούλ Λόπεζ, Τζος Φίσερ, Άαρον Τζάκσον, Φόργουορντ: Μάρκο Μπάνιτς, Άλεξ Μούμπρου, Άξελ Ερβέλ, Σέντερ: Τόμας Χαμπλς, Δημήτρης Μαυροειδής, Όλιβερ Στέβιτς, Ντορ Φίσερ.

Κάχα Λαμποράλ

Δεύτερη ισπανική ομάδα, επίσης βασκική, υπάρχει στον όμιλο του Ολυμπιακού και δεν είναι άλλη από την Κάχα Λαμποράλ. Με πλήρως ανανεωμένο ρόστερ, το συγκρότημα από τη Βιτόρια επιστρέφει στην Ευρωλίγκα αποφασισμένο να πουλήσει πολύ ακριβά το… τομάρι του. Εξάλλου, το μότο του παραμένει αναλλοίωτο με το πέρασμα των ετών - κερδίζουμε οποιονδήποτε, οπουδήποτε! Ο Πάμπλο Πριγκιόνι επέστρεψε, στα 34 του, μετά το διετές «διάλειμμα» στη Ρεάλ Μαδρίτης, αμετακίνητος στον πάγκο του παραμένει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Έδρα της θα είναι η «Iradier Arena» έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα αύξησης της χωρητικότητας στη «Φερνάντο Μπ

Keywords
Τυχαία Θέματα