Απαντήσεις στο γήπεδο!

Συνήθως, πριν τη σέντρα ενός μεγάλου αγώνα ασχολούμαστε με το παρελθόν. Με το ποιος κέρδισε τα προηγούμενα ματς, με τους σκόρερ, τους πρωταγωνιστές, θετικούς ή αρνητικούς, τις κινήσεις των προπονητών, τις αλλαγές στα ρόστερ των δύο μονομάχων.

Όλες αυτές οι αναμνήσεις είναι ωφέλιμες και χρήσιμες για κάποιους, αλλά... εξαφανίζονται μόλις ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του παιχνιδιού. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα, πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ…

Μέχρι τότε όλοι έχουν κάτι να θυμούνται,

σχεδόν πάντα αυτό που θέλουν να θυμούνται. Οι μεν το 4-0 του Ριβάλντο, οι δε την εξάρα στον περσινό δεύτερο γύρο, άλλη μία πριν από μερικά χρόνια σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου και πάει λέγοντας… Οι αριθμοί δείχνουν... κόκκινο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και ξεκινά από το 0-0.

Δεν έχω καμία διάθεση να τα βάλω όλα αυτά στη ζυγαριά, επειδή πολύ απλά δεν με ενδιαφέρουν και δεν θέλω να στέκομαι στο παρελθόν. Η ουσία είναι ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ένα παιχνίδι που δεν θα κρίνει τον πρωταθλητή, αλλά θα μας δώσει ένα σαφές δείγμα για το πώς θα κυλήσει η σεζόν.

Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός και κάνει το «διπλό», θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, παρότι θα έχουν προηγηθεί μόλις τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση, οι «κιτρινόμαυροι» θα πάρουν τα πάνω τους, θα μείνουν ζωντανοί σε μια χρονιά που για πολλούς είναι ήδη χαμένη και θα παλέψουν για κάτι ακόμη καλύτερο στη συνέχεια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι ανταγωνίστριες ομάδες θέλουν πολύ να μην κερδίσει ο Θρύλος στο ΟΑΚΑ. Και για να βγάλουν… γλώσσα, όπως γίνεται συνήθως στις «στραβές» του Ολυμπιακού, αλλά και για να αυξηθούν οι δικές τους πιθανότητες να πλήξουν την κυριαρχία του.

Το μεθαυριανό παιχνίδι, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτό ακριβώς το λόγο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ο εαυτός του στην Καλογρέζα. Να μπει με τέρμα το γκάζι από το ξεκίνημα, να επιβάλει το ρυθμό του, να φανερώσει τις αρετές του και να μείνει συγκεντρωμένος για 90 λεπτά. Αν όλα αυτά συμβούν δεν θα ψάχνουμε τον νικητή, αλλά το τελικό σκορ.

Σε αυτό το ματς η ομάδα του Βαλβέρδε έχει να αποδείξει για μία ακόμη φορά, πολλά σε πολλούς. Να τους υπενθυμίσει ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό και στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως έκανε πριν από δέκα μέρες με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη». Να τους κόψει τη… φόρα και να πάει με την ψυχολογία σε υψηλά επίπεδα στο ακόμη πιο σημαντικό παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ στο Φάληρο.

Όπως έγραφα και προχθές δεν με απασχολεί το αν ο Ολυμπιακός θα έχει αλλαγές στη σύνθεσή του λόγω απουσιών. Το ρόστερ της ομάδας φτάνει τους 28 παίκτες. Παίζουν "διπλό" στο Ρέντη και κάποιοι αναγκαστικά περισσεύουν. Όποιοι κι αν παίξουν, λοιπόν, θα πρέπει να δείξουν τι αξίζουν και πάνω απ’ όλα να κάνουν -για μία ακόμη φορά- περήφανο τον κόσμο τους.

Δεν υπάρχουν… εκπτώσεις και δεν πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Ειδικά κόντρα σε ομάδες που οφείλεις να αποδεικνύεις

Keywords
Τυχαία Θέματα