«Απάντησαν» με ΛεΜπρον και Γουέιντ οι Χιτ!

Με τους Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ να έχουν αθροιστικά 70 πόντους και 27 ριμπάουντ, οι Μαϊάμι Χιτ κέρδισαν τους Ιντιάνα Πέισερς -που είχαν για κορυφαίο τον Ντάνι Γκρέιντζερ με 20 πόντους - με 101-93 και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2, ανακτώντας έτσι το πλεονέκτημα έδρας.

Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς οι γηπεδούχοι ήθελαν να κάνουν το 3-1 και να πάρουν το πάνω χέρι. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήλπιζαν να μείνουν ζωντανοί στην σειρά και για να το κάνουν αυτό έπρεπε να φύγουν από το «Bankers Life

Fieldhouse» με τη νίκη... Όπως κι έκαναν, εντέλει, μετά το χθεσινό (20/05) 101-93, που τους δίνει την δυνατότητα να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα έδρας με το οποίο ξεκίνησαν τα παιχνίδια!

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Μαϊάμι. Μόνο που, αυτή την φορά, είχε βοήθεια και από τον Ντουέιν Γουέιντ. Ο πρώτος σκόραρε 40 πόντους, ο δεύτερος έβαλε άλλους 30 -τους 22 στο δεύτερο ημίχρονο- και το... δυναμικό ντουέτο των Χιτ ανέλαβε να φέρει την σειρά... στα ίσια στα ημιτελικά της Ανατολικής περιφέρειας.

Με τον Κρις Μπος τραυματία και πίσω στην Φλόριντα, Τζέιμς και Γουέιντ έσωσαν την παρτίδα για τους Χιτ, που θα φιλοξενήσουν την Ιντιάνα την Τρίτη το βράδυ στην «AmericanAirlines Arena». Ο ΛεΜπρόν ήταν στα... καλύτερά του, προσθέτοντας 18 ριμπάουντ και εννιά ασίστ, αρνούμενος να αφήσει την σεζόν να πάει χαμένη για την ομάδα του! Ο «Φλας», από την άλλη, επέστρεψε από το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του στα playoff, παρότι ξεκίνησε με 1/8 σουτ και πρόσθεσε εννιά ριμπάουντ και έξι ασίστ.

Ο Ντάνι Γκρέιντζερ πέτυχε 20 πόντους όντας ο κορυφαίος των Πέισερς, που είχαν τον αντίπαλό τους στα... σχοινιά, αλλά δεν μπορούσαν να τον «αποτελειώσουν»! Όντας πίσω με 10 πόντους στο τρίτο 12λεπτο, οι πρωταθλητές Ανατολής κινδύνευαν να απωλέσουν τα όνειρά τους για τίτλο, εχοντας απέναντι τους έναν αντίπαλο που ήταν καλύτερος και στις δυο πλευρές του παρκέ, ενώ είχε και την υποστήριξη του κοινού του...

Ο Τζέιμς ήταν αποφασισμένος να μην το επιτρέψει όμως. Κι ο Γουέιντ το ίδιο! Ο δεύτερος έκανε έξι σουτ και ευστόχησε σε όλα, βάζοντας 14 πόντους σε αυτό το διάστημα, ο «Κινγκ ΛεΜπρον» πέτυχε άλλπους τόσους και έδωσαν... γροθιά στο στομάχι των Ιντιάνα! Ένα τρίποντο του Γκρέιντζερ πήγε το σκορ στο 61-51 για τους Πέισερς κι όλα έδειχναν νίκη. Όμως εκεί πήρε μπροστά το δίδυμο, πετυχαίνοντας όλους -εκτός από δυο- τους πόντους στο 25-5 σερί των Χιτ, που τους έβαλε μπροστά με 76-66!

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στην τέταρτη περίοδο με έξι πόντους προβάδισμα και κάθε φορά που η Ιντιάν τους πλησίαζε, είτε ο Γουέιντ είτε ο Τζέιμς... αναλάμβαναν δράση. Επίσης, σημαντική ήταν και η βοήθεια του Ούντονις Χάσλεμ, που πέτυχε τέσσερα καθοριστικά καλάθια στα τελευταία έξι λεπτά, αν και έπαιξε με επίδεσμο πάνω από το δεξί του μάτι, μετά από αγκωνιά που δέχτηκε από τον Τάιλερ Χάνσμπρο. Ο Γκρέιντζερ μείωσε με τα τρίποντά του σε 96-91 για την Ιντιάνα, 1:33 πριν τη λήξη, όμως ο Χάσλεμ με ένα κοντινό σουτ και ο Τζέιμς με τρεις βολές στα τελευταία 16 δ

Keywords
Τυχαία Θέματα