Αντιντόπινγκ οκταετούς διάρκειας

23:37 6/3/2012 - Πηγή: OnSports

Για οκτώ χρόνια θα διατηρηθούν τα δείγματα αντιντόπινγκ από τους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η ΔΟΕ επιμένει στην τακτική της να επανεξετάζει τα δείγματα σε κάθε ευκαιρία ανανέωσης της τεχνολογίας εντοπισμού των παράνομων ουσιών. Οι διοργανωτές θέλησαν με την ανακοίνωση αυτή να προειδοποιήσουν όποιον έχει βλέψεις να παρανομήσει.

Είναι δοκιμασμένη η συνταγή αφού τον Νοέμβριο

του 2009 ανιχνεύθηκε θετικό δείγμα του Ολυμπιονίκη των 1.500μ στο Πεκίνο 2008 Ρασίντ Ραμζί Μπαχρέιν από τον οποίο και αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο.

«Οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί ότι το σύστημα ελέγχου θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, χάρη στην πρόοδο της ανάλυσης των δειγμάτων που θα πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο αντιντόπινγκ του Χάρλοου στο Έσεξ, βορειοανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Είναι η πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα έχουμε στη διάθεσή μας πλήρη στοιχεία. Αυτό θα μας επιτρέψει να ανατρέχουμε στα δεδομένα για να δούμε πράγματα που δεν θα έχουν ανιχνευθεί πριν», δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου και ερευνητής στο Κινγκ Κόλετζ του Λονδίνου, Ντέιβιντ Κάουαν.

Ο Κάουαν πρόσθεσε πως : «Όταν οι αθλητές γνωρίζουν ότι οι έλεγχοι είναι καλοί, δεν θα προχωρήσουν. Το αποτρεπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ αποτελεσματικό και αυτό θα επιτρέψει στους αθλητές να ανταγωνίζονται ισότιμα το Λονδίνο», είπε χαρακτηριστικά.

Συνολικά θα ληφθούν 6.000 δείγματα στο Λονδίνο και καθημερινά θα αναλύονται 400.

Keywords
Τυχαία Θέματα