Άνετη πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε άνετη εντός έδρας νίκη επί του Ίκαρου Καλλιθέας, με 89-67.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με το νικητή του ζευγαριού Άρης - Ολυμπιακός.

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε σε εξαιρετική ημέρα τους Δήμο Ντικούδη, Τζέι Αρ Γκίντενς και Μάρκους Γκόρι και δεν δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» της πρόκρισης, παρά το «μουδιασμένο» ξεκίνημά του.

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης στο άδειο (ελέω τιμωρίας από την περσινή σεζόν) κλειστό της Πυλαίας, αφού καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είδε το Ρασάντ Ράιτ να «φορτώνεται» νωρίς με δύο φάουλ, γεγονός που βοήθησε τον Ίκαρο να προηγηθεί 15-13 με καλάθι του Λάζαρου Αγαδάκου. Ο Μάρκους Γκόρι, όμως, ανέλαβε στη συνέχεια πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα και με αυτόν στη θέση του οδηγού οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν προηγούμενοι (18-15) το πρώτο δεκάλεπτο.

Τα προβλήματα για το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη ξεκίνησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού οι γηπεδούχοι στηριζόμενοι στην τριάδα των Στίγκερς, Γκίντενς, Γκόρι ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να πάρουν διαφορά εννέα πόντων (26-17). Με επιμέρους σκορ 12-4, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε λίγο αργότερα 30-19, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν λύσεις στο σκοράρισμα.

Παρά τις προσπάθειες των Καράμπουλα και Τσιάρα, το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα και διατηρούσε με σχετική άνεση διαφορά της τάξεως των 10 πόντων, με ηγέτη το Δήμο Ντικούδη. Με το Θεσσαλό πάουερ φόργουορντ να φτάνει τους 14 πόντους και τον Τζέι Αρ Γκίντενς να προσθέτει άλλους 9, οι γηπεδούχοι προηγηθήκαν στο ημίχρονο 38-29.

Με τους Ντικούδη και Γκίντενς να μπαίνουν δυνατά και στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να κυριαρχεί στο παρκέ και στο τρίτο δεκάλεπτο, ανεβάζοντας τη διαφορά αρχικά στους 13 πόντους (50-37) και στη συνέχεια στους 16 (66-50), με το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη να είναι ανήμπορο να αντιδράσει, παρά τις προσπάθειες του Ρέιβερν Τζόνσον.

Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους Θεσσαλονικείς να έχουν «χτίσει» διαφορά ασφαλείας (66-53), έχοντας επί της ουσίας «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση. Από την πλευρά του, οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη πετάξει «λευκή πετσέτα», αδυνατώντας να βρουν λύσεις. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συντήρησε με σχετική ευκολία την υπέρ του διαφορά κι έφθασε στην άνετη επικράτηση με 89-67.

Δεκάλεπτα: 18-15, 38-29, 66-53, 89-67.

Keywords
Τυχαία Θέματα