«Ανεπαρκές και εξωπραγματικό το Νομοσχέδιο Γερουλάνου»

Για ένα πρόχειρο συνονθύλευμα διατάξεων κάνει λόγο ο Γιώργος Ανατολάκης όσον αφορά στο «πολυδιαφημιζόμενο» Αθλητικό Νομοσχέδιο του Γερουλάνου, τονίζοντας πως όχι μόνο αποδεικνύεται ανεπαρκές και εξωπραγματικό, αλλά αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα αντί να τα επιλύσει.

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Ολυμπιακού και νυν βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. τοποθετήθηκε δημόσια για το Νομοσχέδιο Γερουλάνου,

τονίζοντας μεταξύ άλλων πως σε ένα υποτίθεται Αθλητικό Νομοσχέδιο υπάρχουν 25 άρθρα για τον Τουρισμό, ενώ προτείνει κάποιες σημαντικές τροποποιήσεις!

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιώργου Ανατολάκη για το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο:

«Ανεπαρκές και εξωπραγματικό αποδεικνύεται τελικά το πολυδιαφημιζόμενο Αθλητικό Νομοσχέδιο που εισάγεται για επεξεργασία στην Βουλή. Ο Γιώργος Ανατολάκης, εισηγητής του ΛΑ.Ο.Σ., χαρακτηρίζει το Νομοσχέδιο ως ένα πρόχειρο συνονθύλευμα διατάξεων, που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα αντί να τα επιλύσει.
Έπειτα από αναμονή 18 μηνών, ο κ. Γερουλάνος φέρνει ένα Νομοσχέδιο, υποτίθεται Αθλητικό, πλαισιωμένο από 25 άρθρα για τον Τουρισμό !!! Το Νομοσχέδιο έρχεται τώρα βιαστικά, πιθανώς για να εξυπηρετήσει ‘άλλους’ σκοπούς, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόχειρα πολύ σοβαρά θέματα, όπως τα φαινόμενα βίας.

Τα κυριότερα σημεία που θα υποστηρίξει ο Γιώργος Ανατολάκης είναι:

α) Απόσυρση όλων των διατάξεων που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του ποδοσφαίρου και έρχονται σε κόντρα με το αυτοδιοίκητο της Ε.Π.Ο. Αυτό θα φέρει την Πολιτεία σε ρήξη με την FIFA και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κινδυνεύσει η συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στα τελικά του EURO.

β) Μετατροπή των ποινών για αδικήματα βίας σε κοινωνική εργασία και σε δεύτερη φάση σε ποινές εγκλεισμού. Δεν είναι δυνατόν την στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφυλακίζει με ευνοϊκούς όρους σκληρούς εγκληματίες, να φυλακίζονται νεαρά άτομα.

γ) Επαναδιατύπωση της διάταξης περί οργανωμένης μετακίνησης. Η ελεύθερη μετακίνηση είναι συνταγματικό δικαίωμα του Έλληνα πολίτη και είναι απαράδεκτο να απαγορεύουμε ακόμη και στα Ι.Χ. να κινηθούν όπου επιθυμούν.

δ) Αποσύνδεση της λειτουργίας Λέσχης Φίλων Ομάδας από την γραπτή συναίνεση της διοίκησης του αθλητικού σωματείου. Παράλληλα, απλούστευση των δικαιολογητικών στα πρότυπα του Αστικού Κώδικα, διότι η διαδικασία που προτείνεται μόνο ως δαιδαλώδης και γραφειοκρατική μπορεί να χαρακτηριστεί.

ε) Απόσυρση της διάταξης για απαγόρευση οινοπνευματωδών ποτών στα καταστήματα που βρίσκονται ως και 200 μέτρα από αθλητική εγκατάσταση. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, είναι παράλογο να επιβάλλονται στρατιωτικοί Νόμοι σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

στ) Διασφάλιση και θέσπιση παροχής εγγυήσεων για κάθε υποψήφιο επενδυτή που θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μιας ΠΑΕ. Ο Γ. Ανατολάκης δεν είναι αντίθετος με την επίμαχη διάταξη που εξυπηρετεί συγκεκριμένη μεγάλη ΠΑΕ, αρκεί να υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις και ο έλεγχος του κάθε ξένου επενδυτή.

Ο Ελληνικός Αθλητισμός αποτελε

Keywords
Τυχαία Θέματα