Ανέλαβε η Αθήνα το ευρωπαϊκό στο ταεκ βον ντό

Η Αθήνα θα διοργανώσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων τάεκ βον ντο του 2012, μετά την ομόφωνη απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας του αθλήματος.

Η Ελλάδα (Αθήνα) ήταν η νικήτρια άρα και διοργανώτρια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων για το τάεκ βον ντο το 2012, που κέρδισε τις υποψήφιες Ρουμανία (Βουκουρέστι) και Αζερμπαϊτζάν (Καμπάλα), θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Την ελληνική υποψηφιότητα παρουσίασαν ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ,

Νίκος Θωμαΐδης, και η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Παναγιώτα Ψαράκη, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάληψης από τη χώρα μας ανάλογων διοργανώσεων.

«Θεωρώ απαραίτητο να διεκδικούμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, καθώς η χώρα μας έχει ανάγκη από την οικονομική ενίσχυση που θα προκύψει με την έλευση περισσοτέρων των 1000 αθλητών, προπονητών και παραγόντων που θα πάρουν μέρος στους αγώνες. Ένας τέτοιος αριθμός επισκεπτών που θα παραμείνει στην χώρα μας επί μία εβδομάδα μας ενισχύει οικονομικά και κυρίως τους επιχειρηματίες της πόλης. Ταυτόχρονα εμπνέει τους νέους να έχουν υψηλά ιδανικά», είπε η Παναγιώτη Ψαράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα