Αμοιρίδης: «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρώτος με δανεικά»

17:23 2/6/2012 - Πηγή: OnSports

Για τη δύσκολη κατάσταση, από οικονομικής άποψης, στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μίλησε ο Κώστας Αμοιρίδης.

Ο εκ των βασικών χορηγών της ΚΑΕ, μιλώντας στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά», αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οικονομικής εξυγίανσης του «Δικεφάλου του Βορρά» και συμφώνησε με την προσπάθεια που γίνεται από τους διοικούντες, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Τι να το κάνω να είμαι πρώτος με δανεικά;». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την προσπάθεια οικονομικής

εξυγίανσης του ΠΑΟΚ: «Ακούω και μαθαίνω ότι η διοίκηση του Μπάνε Πρέλεβιτς άρχισε από πέρσι και εμβαθύνει στη νέα σεζόν, για να πετύχει τον στόχο της εξυγίανσης. Δεν είναι μόνο στόχος, είναι και μονόδρομος για την ομάδα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν θέλει να ζήσει, πρέπει να μειώσει και σταδιακά να εξαλείψει τα χρέη της. Δεν έχει κανένα νόημα για τον ΠΑΟΚ να χρεώνεται επιπλέον από όσα έχει να πληρώσει, δεν θα οδηγήσει πουθενά».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα ο ΠΑΟΚ: «Την εξυγίανση την είχα επισημάνει ως πρωτεύοντα στόχο πολύ νωρίτερα από όλους όσοι τώρα την συνειδητοποιούν. Φώναζα τότε. Δυστυχώς η ομάδα βρίσκεται και σε μια δύσκολη εξίσωση, αφού οι συνθήκες στην οικονομία της χώρας έχουν δυσκολέψει. Παλιότερα βολευόταν η κατάσταση με κάποιους τρόπους, με κάποια μικρά πόσα. Τώρα δεν υπάρχουν ούτε αυτά».

Για τη μείωση του μπάτζετ του ΠΑΟΚ: «Τι να το κάνω να είμαι πρώτος με δανεικά; Δεν με ενδιαφέρει. Αν και θα ήθελα να είμαι πρώτος ως ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορεί να είναι σωστή προσπάθεια το να δανειστείς για να φτιάξεις μια ακριβή ομάδα που δεν θα πάει και πουθενά. Γιατί αν δεν πληρώσεις δανεικά και χρέη, θα είναι σαν να 2χτίζεις πάνω στην άμμο. Δυστυχώς με τις οφειλές χάσαμε και ένα κομμάτι της αξιοπιστίας μας ως ΚΑΕ, αλλά και ένα μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου που βλέπει ότι παίκτες ή οι προπονητές δεν πληρώνονται. Θα δυσκολευτούμε με τους μάνατζερ, αλλά για αυτό πρέπει να αποδείξουμε ότι υλοποιούμε την εξυγίανση».

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και τη στήριξή τους: «Το ίδιο μήνυμα που στέλναμε τα προηγούμενα χρόνια, μπορούμε να στείλουμε και τώρα, για καθολική στήριξη της προσπάθειας. Αλλιώς δεν βγαίνει η χρονιά. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι λόγω και των συνθηκών στην οικονομία και στην κοινωνία της χώρας δεν επιτρέπεται να πιέσεις τους φιλάθλους, γιατί ο καθένας αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα. Σαν φίλαθλος του ΠΑΟΚ, όμως, όποιος μπορεί ας κάνει αυτό που νιώθει σαν καθήκον. Αυτό ισχύει για όλους, ακόμη και για εμένα εν όψει της νέας περιόδου».

Keywords
Τυχαία Θέματα