Αμανατίδης: «Στόχος η συμμετοχή στα play off»

Μόνο τα play off έχουν στο μυαλό τους στη Νίκη Βόλου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Περικλής Αμανατίδης στη σημερινή (20/04) συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής της θεσσαλικής ομάδας αναφέρθηκε στο προσεχές εντός έδρας ντέρμπι της Νίκης Βόλου με τον Τηλυκράτη, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη του στους παίκτες, τονίζοντας ότι είναι πολύ καλοί, ενώ μίλησε και για τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Περικλής Αμανατίδης, όπως καταγράφονται από την ιστοσελίδα magnesianews.gr:

«Αυτό

το διάστημα που είμαι στην ομάδα, έχω βρει ένα πολύ καλό έμψυχο δυναμικό. Χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι μ’ αυτά τα παιδιά και πιστεύω ότι θα δώσουν μια μεγάλη μάχη μέσα στον επόμενο μήνα, όπου θα γίνουν και τα έξι παιχνίδια. Είναι όλα σημαντικά για τη Νίκη.
Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σ’ αυτό που έχουμε βάλει στόχο. Στόχος είναι να κάνουμε όσες πιο πολλές νίκες μπορούμε, να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, για να συμμετέχουμε στα play off, με το πλεονέκτημα των δύο βαθμών που δίνει η πρώτη θέση των play off ή στην έσχατη περίπτωση να συμμετέχουμε σ’ αυτά, γιατί η ομάδα μπορεί να κάνει ανατροπές μέσα στη διάρκεια τους. Δε μιλάω για άλλο στόχο. Έχουμε επικεντρωθεί και εγώ και οι παίκτες να δούμε το υπόλοιπο του πρωταθλήματος κομμάτι-κομμάτι με πρώτο το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας με τον Τηλυκράτη: «Το ματς με τον Τηλυκράτη είναι πολύ σημαντικό. Αν η Νίκη είχε να διαλέξει τέσσερις ή πέντε νίκες από τα έξι παιχνίδια, η μία είναι αυτή, γιατί ο Τηλυκράτης είναι δεύτερος κι αν τον κερδίσουμε, θα υπάρχει μία ανατροπή στη βαθμολογία. Γι αυτό και η πρόκληση είναι μεγάλη».

Για το αν είναι έκπληξη η θέση που κατέχει ο Τηλυκράτης: «Ο Τηλυκράτης έχει αξιοπρόσεκτη πορεία. Πιστεύω πως όταν περνάνε τα δύο τρίτα του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει έκπληξη. Η βαθμολογία είναι ο καθρέφτης για τις ομάδες. Μ’ αυτή την έννοια δεν αποτελεί έκπληξη. Κάτι έχει και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, κάτι το οποίο η Νίκη θα σεβαστεί, αλλά δε θα φοβηθεί σε καμία περίπτωση».

Για το αν η Νίκη μπορεί να μη χρειαστεί τα play off: «Μπορεί να γίνει αυτό, αν δούμε τα παιχνίδια μεμονωμένα και με το ίδιο σκεπτικό. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουν οι παίκτες και η μεγάλη ευκαιρία, για να στραφούν όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για διάκριση σε μια προβληματική χρονιά καθώς και η μεγάλη ευκαιρία για τη δημιουργία μιας προοπτικής την επόμενη χρονιά. Γενικά οι επιτυχίες είναι το μεγαλύτερο κίνητρο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά οι παίκτες, να προσπαθήσουν να το διαχειριστούν, να μην τους φορτώσει άγχος, αλλά να τους δώσει φτερά και να τους κάνει πιο ικανούς και περισσότερο μαχητές. Αυτή είναι η δουλειά που κάνουμε εμείς».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Δόξα τω Θεώ δεν υπάρχουν. Αλλά και να έχουμε κάποια προβλήματα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου να ψάξουμε να βρούμε τις αιτίες. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε μια κατάσταση με πολύ θετική ενέργεια, πολύ αισιόδ

Keywords
Τυχαία Θέματα