«Αλλαγή» από τις... 12 Μαρτίου!

Για τις 10 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ο τελικός του κυπέλλου, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αφήνω και μιά μέρα «κενή» (Κυριακή άλλωστε είναι η επομένη του τελικού) αλλά ελπίζω ότι από τις 12 Μαρτίου η Ομοσπονδία θα έχει έτοιμο το νέο πλάνο του θεσμού.

Έτσι κι αλλιώς ημέρες κυπέλλου είναι αυτές που βρισκόμαστε, σε όλη την Ευρώπη. Άρα καλό θα ήταν ν' ασχοληθούμε μ' αυτό το ζήτημα.

Είχα «αγγίξει» το ζήτημα του κυπέλλου- αν θυμάστε- από τις... μέρες του Ευρωμπάσκετ,

τότε που είχαμε τους αγώνες για την 1η αγωνιστική της 1ης Φάσης του θεσμού. Για πρώτη φορά στις σημειώσεις μου είχα τόσα πολλά... 20-0 σε αγώνες κυπέλλου.

Όσο προχωρούσε η ιστορία τόσο αυξάνονταν τα «20-0» και τελικά το «κοντέρ» έγραψε 13! Αν συμπληρώσουμε και τις δύο αποχωρήσεις τότε έχουμε 15 (ναι, 15) αγώνες που ΔΕΝ έγιναν στο κύπελλο!

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που θα πρέπει ο θεσμός ν' αρχίζει το Σεπτέμβριο όταν ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν είναι έτοιμη! Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα (και τα έξοδα) τόσων αγώνων. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που θα πρέπει να ταλαιπωρούνται οι ομάδες της Α2 και της Β' Εθνικής στο συγκεκριμένο θεσμό. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ανέχονται οι έμπειροι και ικανότατοι (δεν το λέω ειρωνικά, το αντίθετο, αγαπούν το μπάσκετ και το έχουν αποδείξει) παράγοντες της Ομοσπονδίας αντέχουν αυτά τα... 20-0 και δεν τρελαίνονται.

Δεν πρόκειται ν' αρχίσω τους «λαϊκισμούς» του στυλ «οι Ισπανοί έχουν final-8 σε μιά πόλη, εμείς όμως είμαστε πίσω»! Η διαφορά που έχει το πρωτάθλημα Ισπανίας με το ελληνικό, δεν υπολογίζεται πλέον, έχει... ξεφύγει. Ούτε πρόκειται να πω ότι «οι Τούρκοι το έκαναν (στο Ικόνιο) εμείς όμως όχι» διότι για όσους δεν το έχουν καταλάβει οι Τούρκοι έχουν πλέον πολύ καλύτερο πρωτάθλημα από το δικό μας, έχουν γεμάτα (και ιδιόκτητα) γήπεδα, έχουν χρήματα κι επενδύουν, κυρίως όμως έχουν δουλέψει στο θέμα του κόσμου.

Όσοι βρέθηκαν στην Πόλη στον αγώνα Φενέρ- Παναθηναϊκού και είδαν 15 χιλιάδες να... σκυλοβρίζουν τον έναν ανόητο που πέταξε δυναμιτάκι, μπορούν να το βεβαιώσουν αυτό.

Μπορούμε όμως να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να προοδεύσουμε σε κάτι. Ας συνεργαστούν η Ομοσπονδία και ο ΕΣΑΚΕ για το κύπελλο ώστε να βρουν το καλύτερο μοντέλο. Το Σεπτέμβριο είχα καταθέσει μιά πρόταση με συμμετοχή των ομάδων της πρώτης οχτάδας του πρώτου γύρου και ζευγάρια όπως στα πλέι οφ με γηπεδούχο το βαθμολογικά ασθενέστερο σε νοκ άουτ αγώνες από Σάββατο σε Σάββατο (πλέον δε βλέπω και τόσο «χρήσιμο» το All Star Game οπότε μπορεί να βρεθεί ημερομηνία).

Πιθανότατα κάποιος άλλος να έχει κάτι καλύτερο... Αν ναι, ας το κάνει. Αυτό το μοντέλο που είναι ούτως ή άλλως ξεπερασμένο πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να γίνει κάτι για να σταματήσει αυτή η παρωδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα