Αγάπη που ’γινες... δίκοπο μαχαίρι

Ολυμπιακός και ΑΕΚ «συγκρούονται» απόψε (20:30) στο ΟΑΚΑ και το Onsports θυμάται τους 27 ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα των δυο «μονομάχων»!

Να τονίσουμε πως η σειρά των παικτών είναι βάσει χρονολογίας της μεταγραφής...

1: Μίλτον Βιέρα

Ο Ουρουγουανός ήταν ο πρώτος που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού,

καθώς το 1977 αποφάσισε να βγάλει τα «ερυθρόλευκα» και να πάει στην ΑΕΚ. Με τον Ολυμπιακό ο Βιέρα κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ενώ πρόσθεσε άλλα δυο στο παλμαρέ του με τον «Δικέφαλο».

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Βιέρα αγωνίστηκε και στην μικτή κόσμου, στο πλάι των Πελέ και Κρόιφ το 1975.

2: Στέφανος Θεοδωρίδης

Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το δρομολόγιο ήταν ο Στέφανος Θεοδωρίδης, ο οποίος μετά από 9 χρόνια στην ΑΕΚ (1970-79), αποφάσισε να φύγει από την Νέα Φιλαδέλφεια για να… κατηφορίσει στον Πειραιά για να ολοκληρώσει την καριέρα του.

Ο Θεοδωρίδης θεωρείται από τους κορυφαίους αμυντικούς που έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ, ενώ η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό έγινε δεκτή με… χλιαρό τρόπο.

3: Τάκης Νικολούδης

Το καλοκαίρι του 1979, ο Τάκης Νικολούδης, ακολούθησε τον Θεοδωρίδη και υπέγραψε στον Ολυμπιακό, όπου έμεινε τρία χρόνια, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στην ΑΕΚ.

Να θυμίσουμε πως ο Νικολούδης είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ελληνικών Αρχών την σεζόν 1974-75, όταν αγωνιζόταν στον Ηρακλή για την υπόθεση των… λουλουδιών (δωροδοκία), ωστόσο αθωώθηκε.

4: Άρης Δαμιανίδης

Από το Αιγάλεω, ο Άρης Δαμιανίδης, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο, ωστόσο το 1980, αποφάσισε να υπογράψει στον Ολυμπιακό, όπου συνολικά σε 2 σεζόν αγωνίστηκε 12 παιχνίδια, κατακτώντας παράλληλα άλλα 2 πρωταθλήματα.

5: Πέτρος Καραβίτης

Ο Λάκης Πετρόπουλος είδε στο πρόσωπο του Πέτρου Καραβίτη έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή και το 1968 τον προώθησε στην πρώτη ομάδα. Στον Ολυμπιακό ο Καραβίτης έμεινε 13 χρόνια, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα, ενώ το 1981 υπέγραψε στην ΑΕΚ, όπου παρέμεινε για 1 χρόνο, αποχωρώντας από την ενεργό δράση.

6: Χρήστος Αρβανίτης

Από τον συμπολίτη του Ολυμπιακού, Εθνικό, ο Αρβανίτης μετακόμισε στους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι του 1978, ωστόσο δεν κατάφερε να στεριώσει…

Το 1982, θα πάρει την απόφαση να μεταγραφεί στην ΑΕΚ, ωστόσο επέστρεψε στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό τρία χρόνια αργότερα.

7: Χόκαν Σάντεμπεργκ

Ήταν 1987, όταν ο Σουηδός, Χόκαν Σάντεμπεργκ, έβγαλε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Ο Σάντεμπεργκ σημείωσε στην τριετία που έμεινε στην ΑΕΚ 30 γκολ ενώ στην μοναδική του χρονιά στον Πειραιά, δεν κατάφερε να σκοράρει σε 4 αναμετρήσεις.

8: Μανώλης Παπαδόπουλος

Λίγοι θυμούνται πως ο Μανώλης Παπαδόπουλος, φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του από τους «ερυθρόλευκους». Ο Παπαδόπουλος είναι ο πρώτος παίκτης που είχε και ενδιάμεσο… σταθμό, καθώς το 1991, άφησε τον Ιωνικό για την ΑΕΚ, στην οποία κατέκτησε και τρία πρωταθλήματα.

9:

Keywords
Τυχαία Θέματα