WORLD SERIES: Oι μονομάχοι του 2011

Σέιντ Λούις Κάρντιναλς και Τέξας Ρέιντζερς πέρασαν μία χρονιά 162 παιχνιδιών και δύο γύρους play off, για να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις σε National League και American League, αντίστοιχα, αλλά ο απόλυτος στόχος μόλις προέκυψε.

Οι δύο σύλλογοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή μέσα από το World Series

2011. Η νίκη της NL στο All-Star Game δίνει το πλεονέκτημα έδρας στον πρωταθλητή της συγκεκριμένης λίγκας, όποτε η τελική σειρά, όπως ανακοίνωσε το MLB, θα ξεκινήσει στο Busch Stadium στις 19 Οκτωβρίου (ξημερώματα 20/10 στην Ελλάδα).

Regular Season

Οι Cards κατέκτησαν για 18η φορά τον τίτλο της NL, αλλά για πρώτη φορά με τόσο εντυπωσιακό τρόπο. Στο τέλος του Αυγούστου είχαν βρεθεί 10.5 επιτυχίες μακριά από τις προνομιούχες θέσεις των play off και ετοίμαζαν ήδη τα σχέδια της… νέας σεζόν. Παραδόξως, με μία καταπληκτική πορεία στα τελευταία ματς της regular season και με απίθανο συνδυασμό αποτελεσμάτων των υπολοίπων ομάδων, η ομάδα της Σέιντ Λούις προκρίθηκε την… τελευταία μέρα της σεζόν 162 αγώνων.

Από την πλευρά τους, οι Τεξανοί μονομάχησαν με τους Λος Άντζελες Έιντζελς για την πρώτη θέση του δυτικού ομίλου της AL. Αρκετές φορές βρέθηκαν πίσω από τους «αγγέλους», αλλά στο τέλος, έστω με μικρή διαφορά, κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή του ομίλου.

Play off

Οι Τέξας Ρέιντζερς απέκλεισαν με 3-1 νίκες τους Τάμπα Μπέι Ρέις στο πρώτο γύρο και με 4-2 τους Ντιτρόιτ Τάιγκερς στο τελικό της AL. Από την άλλη, οι Κάρντιναλς ξεπέρασαν αρχικά τους πρωταθλητές της regular season, Φιλαδέλφεια Φίλις, με 3-2 νίκες και στον έκτο τελικό της NL ολοκλήρωσαν την σειρά εναντίον των Μιλγουόκι Μπρούερς.

Φαβορί

Μπορεί η ομάδα του Σέιντ Λούις να έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά δεν διατηρεί την ιδιότητα του φαβορί. Οι Ρέιντζερς δείχνουν περισσότεροι «φρέσκοι» στα play off και οι pitchers τους φαίνονται φορμαρισμένοι. Αυτά δεν ισχύουν για τους Cards, αλλά, όπως συμβαίνει πάντα στον αθλητισμό, τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν.

Ιστορία

Η ομάδα του Σέιντ Λούις θα παρουσιαστεί για 18η φορά στο World Series φέτος. Δέκα από τις 18 χρονιές έφθασαν μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως μπορεί να διαπιστωθεί ΕΔΩ. Από την άλλη, οι Τεξανοί εμφανίζονται για δεύτερη φορά στον απόλυτο τελικό του μπέιζμπολ. Μάλιστα, η πρώτη τους ήταν… πέρυσι, όταν έχασαν από τους Σαν Φρανσίσκο Τζάιντς.

Keywords
Τυχαία Θέματα