WADA κατά Μούνιχαν

Η Παγκόσμια Ενωση αντιντόπινγκ (WADA) προειδοποιεί την Βρετανική Ολυμπιακή επιτροπή (ΒΟΑ) πως αν επιμείνει στον ισόβιο αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς στους τιμωρημένους άνω των έξι μηνών, κινδυνεύει με κυρώσεις.

Πριν ένα μήνα το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η επιπρόσθετη τιμωρία σε εξάμηνη ποινή αποκλεισμού στους ντοπαρισμένους αθλητές δεν συνάδει με τον κανονισμό της WADA. Η WADA ενημέρωσε την ΒΟΑ και σύστησε να τροποποιήσει τις ποινές της σχετικά με τον ισόβο αποκλεισμό αλλά ο Βρετανός πρόεδρος της ΒΟΑ,λόρδος Μούνιχαν, το εξέλαβε ως παρέμβαση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο της WADA, Τζον Φάχεϊ «Ο λόρδος Μούνιχαν ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πρόκληση της WADA, αλλά εμείς απλά συστήσαμε να λάβουν υπόψιν όλες τις πληροφορίες και εξελίξεις». Πρόσθεσε όμως πως ουδέποτε πήρε επίσημα απάντηση και πλέον αναζητά νομική συμβουλή στο κατά πόσο δημιουργεί πρόβλημα η μη συνέτιση της ΒΟΑ και το αποτέλεσμα ήταν ότι ουσιαστικά παρακάμπτει το καταστατικό. Συνεπώς ο Λόρδος Μούνιχαν είναι παράνομος σύμφωνα με την WADA και αν δεν συμορφωθεί με τον κανονισμό δεν τηρεί το υπογεγραμμένο καταστατικό. Η προειδοποιητική βολή της WADA λίγους μήνες πριν τους Αγώνες του Λονδίνου, φέρνει λοιπόν με την πλάτη στον τοίχο τους Βρετανούς καια αναμένεται απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα