Superleague part 1/3. Συμπεράσματα και προβλέψεις

Το πρωτάθλημα έφτασε αισίως στο 1/3 του (άσχετα αν άλλες ομάδες έχουν παίξει 10 παιχνίδια, άλλες 9 και άλλες 8, αυτό άλλωστε το κάνει ακόμα πιο γουστόζικο) και μια πρώτη εικόνα για τους 16 μονομάχους έχει σίγουρα σχηματιστεί.

Σε μια από τις πλέον ιδιαίτερες σεζόν, τόσο λόγω των όσων συνέβησαν το καλοκαίρι, όσο και εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβληματών που πλήττουν και τις ΠΑΕ, παραδόξως παρακολουθούμε καλύτερο θέαμα από ότι περιμέναμε. Παρουσιάζει ενδιαφέρον να δούμε τι έχει προσφέρει η κάθε μία

από τις ομάδες που συμμετέχει στον φετινό μαραθώνιο.

Παναθηναϊκός

Εκπλήσσει ευχάριστα κυρίως με το ποδόσφαιρο που έχει παίξει βάσει της εικόνας που έδειξε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, των αποχωρήσεων, αλλά και των προβλημάτων που προέκυψαν στην πορεία. Εχει την καλύτερη επίθεση παίζοντας χωρίς επιθετικό και με τις επιστροφές παικτών, λογικά θα ενισχυθεί. Το θέμα βέβαια είναι να λύσει και τα διοικητικά-οικονομικά του προβλήματα, διότι αν δεν συμβεί αυτό, ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος. Κατάφερε πάντως να συσπειρώσει τον κόσμο χωρίς να έχει δυνατό διοικητικό ηγέτη.

Ολυμπιακός

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό και τον τίτλο του πρωταθλητή κουβαλά και ενισχύθηκε το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά παρουσιάζει μεταπτώσεις στην απόδοσή του και – απρόσμενα – αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα. Δικαιολογία του αποτελεί το Champions League, στο οποίο έχει πολύ καλή παρουσία και ενδεχομένως αυτή να του τονώσει την ψυχολογία. Ταλαιπωρείται κι αυτός από προβλήματα και το ατού του συγκριτικά με τον συνδιεκδικητή του τίτλου, είναι ότι τον Γενάρη μπορεί να διορθώσει τις όποιες ατέλειες με μεταγραφές.

ΑΕΚ

Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, ωστόσο τηρουμένων των αναλογιών και με βάση το υλικό που διαθέτει, την έλλειψη οικονομικών πόρων, την αναστάτωση με την αλλαγή προπονητή, τον τραυματισμό του παίκτη που προοριζόταν για σταρ (Γκούντγιονσεν) και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, τα πηγαίνει καλύτερα από το αναμενόμενο. Δεν έχει την παραμικρή σταθερότητα στην απόδοσή της και συνήθως δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, βαθμολογικά όμως βρίσκεται ψηλά. Όπως και πολλών άλλων ομάδων και το δικό της πρόβλημα είναι διοικητικό-οικονομικό.

Ατρόμητος

Πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του και δικαιώνει μέχρι στιγμής όσους πίστευαν ότι έχει τις δυνατότητες να χτυπήσει πεντάδα. Παρουσιάζει και αυτός μεταπτώσεις στην απόδοσή του, το θετικό όμως είναι ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν, όταν δεν είναι καλός, τουλάχιστον δεν χάνει. Μεγάλο του ατού σε σχέση με άλλους διεκδικητές μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ, το γεγονός ότι οι παίκτες του μπορούν να αφοσιωθούν στη δουλειά τους και δεν σκέφτονται σε καθημερινή βάση τι θα γίνει με τα χρήματά τους. Ακόμα, πάντως, δεν έχει παίξει τόσο καλό ποδόσφαιρο, όσο «υπόσχεται» το ρόστερ του.

ΠΑΟΚ

Ολοι τον περίμεναν καλύτερο, ειδικά μετά το εμφατικό 3-0 επί της ΑΕΚ. Το μικρό του ρόστερ, ωστόσο, σε συνδυασμό με το δεύτερο (ευρωπαϊκό) μέτωπο, τον έχουν επηρεάσει σε

Keywords
Τυχαία Θέματα