Pastor Maldonado: Ο... κρατικός πιλότος της Βενεζουέλας

Την Κυριακή, 13.05., ο Βενεζουελάνος Pastor Maldonado έγινε ο πρώτος πιλότος από την μικρή αυτή χώρα της Λατινικής Αμερικής που κέρδισε αγώνα Formula 1. Και αμέσως έγινε το απόλυτο αθλητικό είδωλο στην πατρίδα του.

Γράφαμε τις προάλλες για το πόσο συναρπαστικό είναι το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, με 9 πιλότους να διεκδικούν τον τίτλο. Πριν προλάβει καλά - καλά να ανεβεί το κείμενο στο site,

ο εκπληκτικός Βενεζουελάνος πρόσθεσε και το δικό του όνομα στην λίστα των υποψήφιων πρωταθλητών, κάνοντας έναν απίθανο αγώνα στην Βαρκελώνη και δίνοντας στην Williams την πρώτη της νίκη μετά από το 2004.

Το πιο εντυπωσιακό με τον Maldonado όμως δεν είναι οι οδηγικές του ικανότητες, αλλά η έντονη πολιτικοποίησή του, πράγμα πολύ σπάνιο για πιλότο της Formula 1. Οι περισσότεροι συνάδελφοί του έχουν συνήθως το μυαλό τους αποκλειστικά στους κυλίνδρους των μηχανών τους και στο ιδανικό πρόγραμμα γυμναστικής που θα τούς κρατήσει "ζωντανούς" ολόκληρη την σεζόν. Οι παλιότεροι -όταν η Formula 1 ζούσε πιο ανέμελες και χαλαρές εποχές- είχαν και έντονη καριέρα ως ζεν πρεμιέ ή playboys. Αλλά με τα πολιτικά ποτέ δεν ασχολήθηκε κανείς.

Διαβάστε περισσότερα στο Mensguide.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα