MotoGP: Δοκιμές στη Sepang

18:28 2/2/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Casey Stoner έκλεισε την τριήμερη αυλαία των δοκιμών στη Μαλαισία στο 1:59. Οι πρώτες δοκιμές για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των MotoGP έκλεισαν με πρωταγωνιστή τον αναβάτη της Repsol Honda.Casey Stoner.

Τα πρώτα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν πως οι νέες μοτοσικλέτες των 1000κ κ.εκ είναι πολύ πιο γρήγορες από αυτές της προηγούμενης γενιάς. Χαρακτηριστικό είναι πως οι τέσσερις πρώτοι έγραψαν χρόνους κάτω από τον καλύτερο γύρο του Valentino Rossi

(από το GP του 2009).

Μάλιστα ο Stoner ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τους άλλους αναβάτες με την Repsol Honda RC213V. Πιο κοντά του ήταν οι Jorge Lorenzo (Yamaha Racing Team) και Dani Pedrosa (Repsol Honda).

Ο Αυστραλός βγήκε στην πίστα το πρωί και μόλις στο δεύτερο γύρο του σημείωσε το 1:59.607 το οποίο τον κράτησε στην κορυφή μέχρι το τέλος. Την υπόλοιπη ημέρα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 έκανε αξιολόγηση των νέων ελαστικών της Bridgestone προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει λυθεί το πρόβλημα των δονήσεων που αντιμετώπισε τις προηγούμενες ημέρες.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης των χρόνων την Πέμπτη (2/1) βρέθηκε ο Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός πέτυχε τον χρόνο που τον έφερε ψηλά στην κατάταξη,προς το τέλος της ημέρας. Οι μηχανικοί της Yamaha φαίνεται πως έλυσαν το πρόβλημα της M1 στις υψηλές θερμοκρασίες. Πολύ κοντά στον Lorenzo ήταν ο Ben Spies με τη δεύτερη M1. Ο Τεξανός «έγραψε» καλούς χρόνους, αλλά λίγο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα είχε πτώση ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

Ο Dani Pedrosa μπήκε ανάμεσα στα δύο Yamaha, όμως άργησε να πιάσει το ρυθμό που όλοι περίμεναν. Αιτία είναι το ότι ο Ισπανός δεν ήθελε να ρισκάρει κάποιο τραυματισμό σε αυτήν τη φάση της σεζόν.

Με καλύτερο τρόπο έκλεισε το τριήμερο στη Sepang ο Valentino Rossi και η Ducati. Ο Ιταλός νωρίς πέτυχε τον 5ο χρόνο και μετά είχε φορτωμένο πρόγραμμα καθώς δοκίμασε νέα ελαστικά και νέα εξαρτήματα στην Ducati.. Παρότι έμεινε 1,2’’ μακριά από τον Stoner, ήταν αρκετά κοντά στους Spies, Pedrosa και Lorenzo.

Ο Cal Crutchlow ήταν η ευχάριστη έκπληξη του τριημέρου καθώς προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στη Yamaha των 1000 κ.εκ. Ο Βρετανός την Πέμπτη έμεινε στην 7η θέση, αλλά δούλεψε πολύ πάνω σε εξαρτήματα της Monster Yamaha Tech3. Το ίδιο θετικά ήταν τα πράγματα για τον Andrea Dovizioso, όχι τόσο πολύ από άποψη χρόνων, όσο από το γεγονός ότι παρά τον τραυματισμό του κατάφερε να οδηγήσει τη μοτοσικλέτα.

Οι Alvaro Bautista και Nicky Hayden συμπλήρωσαν τη δεκάδα, με τον Αμερικανό να κάνει λίγους γύρους το πρωί και να σταματάει για να μην επιδεινώσει την κατάσταση του ώμου του. Ικανοποιητικό ήταν και το ξεκίνημα του Stefan Bradl, ο οποίος βρέθηκε μπροστά από τον Karel Abraham με την LCR Honda, ενώ σημαντικό βήμα έκανε ο Colin Edwards με την Suter BMW της Forward Racing.

Οι αναβάτες θα βρεθούν ξανά στη Μαλαισία για δοκιμές στο τέλος Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα