Mετά το 2004, το 2012...

Τελικά, δεν υπάρχει τίποτα στον ελληνικό αθλητισμό που να μην το έχουμε δει...

Τίποτα δεν είναι είναι ακατόρθωτο. Μια φορά, μας το επιβεβαίωσε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, με την κατάκτηση του Euro το 2004 και χθες ο μπασκετικός Ολυμπιακός, με την κατάκτηση της Eυρωλίγκας.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το μεγαλείο της ψυχής που κατέθεσαν για μια ακόμη φορά στο παρκέ, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς

και οι παίκτες του;

Ποιος μπορεί να μην παραδεχτεί ότι ο Ολυμπιακός έκανε καμιά... δεκαριά υπερβάσεις σε αυτή τη διαδρομή, για να τον δικαιώσει τελικά η ιστορία, με την απονομή του τίτλου της Ευρωλίγκας;

Αξιζε η ΤΣΣΚΑ να πάρει αυτή την κούπα; Μετά το... σπρώξιμο που πήρε ως δώρο στον ημιτελικό από τη διαιτησία του Μαρτίν, όλοι πίστευαν πως θα έκανε ένα υγιεινό περίπατο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Κούσενκο, μάλιστα, δεν μπορούσε να περιμένει. Εκανε το μεγάλο... πάρτι, το βράδυ του Σαββάτου στο νυχτερινό κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, το Ρέινα. Εκεί που τώρα γλεντούν οι πραγματικοί πρωταθλητές Ευρώπης...

Η ΤΣΣΚΑ πλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την υπεροψία που έδειξε, από τη μία και επιβεβαίωσε -από την άλλη- πως είναι μια ομάδα αστέρων που τεχνικά στηρίζεται σε έναν προπονητή που, όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ κατώτερος του Ιβκοβιτς και ακόμα περισσότερο του Ομπράντοβιτς.

Αμφότεροι τον έδεσαν κόμπο. Μόνο που κόντρα στον Παναθηναϊκό, τη δουλειά την έκαναν άλλοι, προσφέροντας στηρίγματα στα δύσκολα για τους Ρώσους, ενώ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αν και εκεί στο κρίσιμο σημείο πήραν 1-2 καλά σφυρίγματα, οι Ρώσοι τα βρήκαν μπαστούνια. Σίγουρα, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι το +19 θα εξανεμιζόταν σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Τρομάρα τους...

Μην έχετε καμία αμφιβολία πως αν και ο Παναθηναϊκός είχε ένα λεπτό περισσότερο στο ματς, θα τους είχε καθαρίσει τους Ρώσους.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης. Η κούπα παρέμεινε σε χέρια ελληνικά και η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου της A1 αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το πρώτο ραντεβού μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Αυτό που για λόγους που γνωρίζουν μόνο ο Μπερτομέου και ο Ρήγας, στέρησαν από τους Ελληνες οπαδούς, τη δυνατότητα να το απολαύσουν και στον τελικό της Euroleague.

Εναν ελληνικό τελικό μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Ραντεβού την Πέμπτη...

Keywords
Τυχαία Θέματα